Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 13.04.2014.
10:34
Srna A

Desni sektor pozvao na totalnu mobilizaciju

Lider ukrajinske ultranacionalističke partije Desni sektor Dmitrij Jaroš pozvao je pristalice na opštu mobilizaciju radi odbrane ukrajinskog suvereniteta. On je od bezbednosnih snaga zatražio da se ne mešaju, već da pomognu nacionalistima u povratku "pravnog poretka".

Desni sektor traži od policije da im se ne meša u posao
 

Na video-snimku objavljenom na Jutjubu, Jaroš je "komandovao svim članovima Desnog sektora opštu mobilizaciju i da se spreme za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta".

"Pozivam ukrajinske snage bezbednosti da pomognu članovima Desnog sektora da vrate pravni poredak u ukrajinsku zemlju", rekao je Jaroš.

Inače, ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je svoja vrata za mnoge "majdanovce". Baza policije u Kijevu primila je 500 volontera, koji su se priključili novoformiranoj Nacionalnoj gardi i u okviru nje posebnog "samoodbrambenog bataljona Majdan".

"Majdanovci", mahom tinejdžeri koji su borbeno iskustvo stekli na ulicama Kijeva, prolaze krroz kompletnu vojnu obuku, pod okriljem zvaničnih snaga reda. Oni su, između ostalog, ciljna grupa koju je Jaroš pozvao na totalnu mobilizaciju.

"Majdanovci" na obuci u policijskoj bazi u Kijevu
 

Desni sektor je široj javnosti postao poznat u novembru proše godine, kada su se članovi tog pokreta pridružili demonstracijama na kijevskom trgu Majdan. Pripadnici pokreta bili su predvodnici nasilnih akcija tokom višemesečnih demonstracija, a policiju su napadali molotovljevim koktelima, improvizovanim bombama i na kraju vatrenim oružjem.

U martu ove godine pokret je odlučio da postane politička partija, imenujući Jaroša za svog predsednika. Rusija je za njim izdala međunarodnu poternicu i stavila ga na listu terorista koji sarađuju sa čečenskim terorističkim liderom Doku Umarovim.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.04.2014. 10:39
bice da nestanu jako brzo-nece im se znat grob il mesto pogibije-Russi su Strusnjaci za susbijanje nacista........
Nedelja 13.04.2014. 10:44
znaci pocelo je ranije no ocekivano zapad krece na Russiju, pripremite se kupujte oruzje i hrane za svaki slucaj i kod nas vladaju nacisti !
Nedelja 13.04.2014. 11:17
I posle će da bude "JOJ" kad ih budu pronalazili kojekude sa dve rupe na srcu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online