pixabay
Njujork

Najveći broj milionera živi u Sjedinjenim Američkim Državama, otkriva novo istraživanje Henley Global Citizens Report.

Čak pet od top 10 gradova s najvećim brojem milionera na svetu nalazi se upravo u ovoj državi u Severnoj Americi, a to su Njujork, San Francisko, Los Anđeles, Čikago i Hjuston.

Njujork se nalazi na prvom mestu liste sa čak 345.600 pojedinaca čije bogatstvo se procenjuje na više od 1 milion dolara ili više. Od tog neverovatnog broja više od 15.000 osoba u posedu ima nekoliko desetina miliona, 737 osoba poseduje više od 100 miliona dolara, a 59 osoba su milijarderi.

Na drugom mestu liste gradova s najvećim brojem milionera nalazi se Tokio s 304.900 milionera, a sledi ga Zalivsko područje San Franciska u kom boravi 276,400 milionera.

U top 10 gradova s najvećim brojem milionera nalaze se i glavni grad Velike Britanije London, Singapur, i dva kineska grada: Peking i Šangaj.

10 gradova u kojima živi najviše milionera na svetu:

  1. Njujork, Sjedinjene Države, 345.600 milionera
  2. Tokio, Japan, 304,900 milionera
  3. San Francisko, Sjedinjene Države, 276,400 milionera
  4. London, Velika Britanija, 272.400 milionera
  5. Singapur, 249,800 milionera
  6. Los Anđeles, Sjedinjene Države, 192,400 milionera
  7. Čikago, Sjedinjene Države, 160,100 milionera
  8. Hjuston, Sjedinjene Države, 132,600 milionera
  9. Peking, Kina, 131,500 milionera
  10. Šangaj, Kina, 130,300 milionera

3 COMMENTS

  1. Lepo je biti milioner, još bolje milijarder. Svi koji kažu da je biti siromaan nešto posebno nisu u pravu. jedeš u najboljim restoranima, imaš najbolju zdravstvenu negu, putuješ privatnim avionom, nigde ne čekaš u redovima, na koncertima, utakmicama si uvek u VIP loži, o garderobi da na pričam, itd, itd…

  2. Pre bi platio privatan let preko Royal Charter Service-a i otisao u Afriku da zivim sa lavovima nego u ovoj gradskoj dzungli.

  3. Nju Jork je obicna rupa. I to veoma prljava i smrdljiva rupa. Prestizan je samo zahvaljujuci velikim marketingom koji traje neprekidno vec 40+ godina.
    A sto se tice milionera: znam ih mnogo, kako prijatela tako i rodbine i mogu samo da otvoreno i posteno kazem da ni jedan nije zadovoljan svojim zivotom posto smatraju da ih iskljucivo novac cini srecnim a sitnice koje su sustina zivota neosecaju niti ih zanimaju ljudi koji nemaju veliki novac. A covek koji nema osecaje za svoje sugradjane zivi jedan promasen zivot.
    Za kraj bih rekao da novac coveku pruza komforniji zivot sa mnogo opcija da sebe i druge nagradjuje na sve moguce nacine ali najsladji uspeh u zivotu je kad covek ima srecan brak, uspesnu decu, dobre prijatelje i normalan komsiluk. To bogat narod nema, niti ce ga ikad imati u buducnosti posto je ceo zivot potrosio u potrazi za jos veci novac.
    Proputao sam pola zemaljske kugle, imam kucu u Nju Jorku, u naljepsem kraju Beograda, vikendicu na Ibarskoj magistrali ali zivim u Srpskom selu i tu sam najsrecniji.
    Muslim da sam dovoljno rekao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here