0

FOTO: ROJTERS

FAN FORMULE

Japanski Grand pri je počeo, a jedan obožavalac ferarija na kačketu koji je potpisao vozač Kimi Raikonen nosi i minijaturne ferari formule.

FOTO: AP

BANDE I STUDENTI

Naoružane bande pokušale su da oteraju a ulica demonstrante koji danima protestuju tražeći ostavku lidera distrikta Leung Čun-jina. Demonstracije su počeli studenti jer na izborima učestvuju samo kandidati koje postavlja vlast u Pekingu.

FOTO: ROJTERS

MASOVNA MOLITVA

Ruski policajci čuvali su muslimanske vernike na masovnoj molitvi u Moskvi za Kurban Bajram, kad se kolju ovce, koze, kamile i krave u spomen na poslanika Ibrahima (biblijski Avram) koji je bio spreman da žrtvuje svoga sina Ismaila (Isaka) na Božju zapovest. Bog ga je poštedeo i postavio ovna umesto dečaka.

FOTO: AP

BITKA ZA AERODROM

Proruske snage u Ukrajini uspele su da osvoje aerodrom u Donjecku koji se nalazio pod kontrolom ukrajinske vojske, dok je grad Donjeck u rukama proruskih snaga.

FOTO: ROJTERS

DETE U RATU

Palestinska devojčica igra se s balonom u svojoj ulici koja je potpuno uništena tokom sedam dana u izraelske ofanzive u istočnom delu Gaze.

FOTO: ROJTERS

SEVANjE MODE

Na pariskoj Nedelji mode prikazani su modeli Karla Lagerfilda, uz prisustvo na stotine fotoreportera.

FOTO: ROJTERS

DUŠEVNI MIR

Vegetarijanski festival na Puketu je živopisna godišnja manifestacija koja traje devet dana, a proslavlja verovanje kineske zajednice da uzdržavanje od mesa pomaže u očuvanju dobrog zdravlja i duševnog mira. Prate ga neobični rituali poput hodanja po užarenom uglju i bušenja delova tela različitim predmetima iz domaćinstva.

FOTO: AP

TEROR U HOTELU

Hotel Sveti Petar u centru Brazilije proživeo je pravu dramu kada je nepoznat muškarac oteo gosta, opasao ga dinamitom i popeo se na 13. sprat ove zgrade. Jedan od gostiju pomislio je da je u pitanju pljačka, ali otmičar ga je razuverio rečima: “Ovo nije pljačka, ovo je terorizam!”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here