Tanjug
Aleksandar Vučić

“Vlada koja se bude formirala i skupštinska većina ograničenog su trajanja. Parlamentarni izbori zajedno sa predsedničkim biće održani najkasnije 3. aprila 2022. godine”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je to rekao posle sednice predsedništva SNS na kojoj je razgovarano o formiranju nove vlade.

Definisali smo šest osnovnih ciljeva nove Vlade, rekao je Vučić.

Prvi cilj je borba za zdravlje građana, borba protiv koronavirusa koju moramo da uspešno okončamo i da budemo jedna od pet najuspešnijih zemalja u Evropi. U skladu sa tim potrebna je izgradnja novih bolnica i osavremenjivanje postojećih.

Drugi je borba za interese našeg naroda i očuvanje interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

Treći je borba protiv kriminala, protiv onih koji su napravili neke nove mreže za uspostavljanje svojih sistema, za ubijanja i pljačku ljudi.

Četvrti cilj je politika spoljnopolitičke nezavisnosti.

Peti su ubrzane reforme, posebno rešavanje problema u okviru vladavine prava i evropske integracije. U skladu sa tim imaćemo i novo ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog, rekao je Vučić.

Šesti cilj je da Srbija ekonomski nastavi da snaži.

– Da imamo rast od preko šest odsto sledeće godine, da ovu godinu završimo oko nule i da ove dve godine budemo zbirno najbolji u Evropi. Ovo je visoka lestvica, kao kada je Sergej Bupka preskakao šest metara – naveo je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here