Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je treću pobedu na Svetskom kupu, u meču petog kola nakon velikog preokreta savladala je favorizovanu Holandiju. Srbija je na kraju slavila sa 3:2 (18:25, 23:25, 25:19, 26:24, 15:9).

Rutinski su Holanđanke osvojile prvi set. Nije išlo našim odbojlašicama ni u napadu ni u odbrani, ali su se evropske šampionke probudile u nastavku i u drugom setu najavile bolju igru. Vodila je Srbija većim delom tog drugog seta, ali su Holanđanke preokrenule i povele 2:0.

Ni tada Srpkinje nisu odustale, pa su im hrabra i dobra igra donele prvo 2:1, a zatim i izjednačenje u fenomenalnom četvrtom setu.

Uvodne poene petog seta osvojile su Holanđanke, ali nakon sjajne serije Srbije od 6:0, bilo je jasno kako će se meč završiti!

Srbiju je sa 35 poena predvodila Ana Bjelica koja na ovom turniru igra u neverovatnoj formi, Mina Popović osvojila je 17, Maja Aleksić 12 poena….

Naša ekipa sada će se presiliti iz Hamamatsua u Tojamu i tamo odigrati naredne tri utakmice, sa Rusijom u nedelju, Kamerunom u ponedeljak i Južnom Korejom u utorak.

Srbija će u šestom kolu igrati u nedelju u 10 časova protiv Rusije, za sada jedne od dve neporažene ekipe.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here