Odbrojavanje do početka ženskog Evrobasketa je počelo…

Najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Srbiji ostvaren je 2015. godine osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji. Na predstojećem Evrobasketu koje će se igrati u Letoniji i Srbiji, čak šest naših košarkašica ima zlato sa pomenutog šampionata od pre četiri godine.

Deo te “zlatne generacije” bila je i Nevena Jovanović, bek-šuter iz Kraljeva, koja kao i ostale košarkašice jedva čeka početak predstojećeg Evropskog prvenstva:

– Odlična stvar je što se prvenstvo održava kod nas, svakoj devojci će to biti određena doza pomoći. Nama je najbitnije da smo zdrave i da uz veliku podršku sa tribina dođemo do ostvarenja cilja!

Pripremne utakmice su dobro prošle, ali sada Vas očekuje tzv. “grupa smrti”?

– Ne bih volela da prognoziram, bilo je dobrih momenata u pripremnim utakmicama, ali prava slika će biti tek na prvenstvu. Grupa jeste teška, u ovoj grupi nema lošijih ili boljih, sa razlogom su je nazvali najtežom… Uostalom, sve ekipe koje su na EP imaju kvalitet. Skoncentrisaćemo na naše prednosti pre svega, a onda ćemo probati da sve njihove dobre stvari neutrališemo ili umanjimo.

– Očekuje nas prva i najvažnija utakmica, samo da pobedimo Belorusiju a onda će sve biti lakše – uverena je Nevena.

Košarkašice Srbije su svoje najveće uspehe ostvarile u crvenim dresovima, ali od ove godine naše košarkaške selekcije ponovo nose “plave” dresove!

– Oduševljena sa teget dresom, nadam se da će nam on doneti sreću – zaključila je Nevena.

Nevena, kao i većina ostalih devojaka, nikada nije igrala u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, ali se nada da će im ostati u lepom sećanju.

Prvu utakmicu naše devojke igraju u četvrtak od 20:30 protiv Beloruskinja. Narednog dana igramo sa Rusijom (20:30), pa sledi dan odmora u subotu, dok nas u nedelju očekuje duel sa Belgijom (20:30).

Izvor:
N. Plavšić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here