Bora Bora je poznato rajsko ostrvo koje bi svi želeli da obiđu i za koje su svi čuli. Mnogi ga posećuju kako bi uživali u peskovitim, divnim plažama, kristalno čistoj vodi, safirno plavom nebu, i predivnom horizontu. Iako su ovo verovatno dovoljne informacije da vas odvedu na ovo egzotično mesto, evo 10 stvari koje verovatno niste znali o ovom zemaljskom raju.

Bora Bora je deo Francuske

Bora Bora je tropsko ostrvo u Francuskoj Polineziji koja je sačinjena od 118 ostrva podeljenih u 5 grupa.
Bora Boru ćete naći u sklopu  vulkanskih ostrva u sredini južnog dela Pacifičkog okeana, na pola puta između Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

U celom tahićanskom jeziku ne postoji slovo B

Originalan naziv ostrva je Pora Pora, što znači „prvorođeni“, na polinežanskom jeziku prvih došljaka koji su ga naselili. Prvi Evropljani koji su došli na ostrvo pogrešno su čuli domoroce, misleći da govore: “Bora Bora”, i to ime zadržalo se do danas.

Cvet pokazuje vaš romantučni status

Cvet zadenut za levo uvo je znak da žena već ima nekog specijalnog u svom životu. Ukoliko se cvetak nalazi iza desnog uha, to znači da je žena solo i spremna za zabavu. To takođe može da privuče pažnju domorodaca koji će obasuti slobodne devojke flertom.

Na ostrvu nema javnog prevoza

Bora Bora je ostrvce sastavljeno od samo 3 sela: Anau, Fanui i Vaitape, i ima manje od 9000 stalnih rezidenata. Ovo maleno ostrvo, sa ukupnom površinom od 29.3 km, je toliko malo da javni prevoz ne postoji. Ukoliko ga posetite, budite spremni da hodate, iznajmite auto, bicikl ili bagi. Na raspolaganju su vam i kanui i brodići koji vrše uslužni prevoz od plaže do plaže.

Najbolja plaža na svetu

Jedna od egzotičnih plaža na Bora-Bori

‘2013. godine, CNN je napravio spisak 100 najboljih svetskih plaža – plaža Matira na Bora Bori bila je u top 10! Mekani beli pesak i mirne vode dovele su je na osmo mesto liste uz opis „previše lepa da bi bila stvarna“.

Izvor:
Vestionline, srbijadanas.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here