5. oktobar – (ne)zaboravljen

B92.net
7
facebook.com/NOVA NADA

Pre 19 godina je srušen režim Slobodana Miloševića, a obeležavanje petooktobarskih demonstracija sa minimuma svedeno je na – skoro ništa.

Bezmalo dve decenije kao da su izjele sve niti o koje se petooktobarski duh jedva držao poslednjih godina. Dan uoči ovogodišnjeg 5. oktobra nije bilo najava, podsećanja, čak ni izjava nekadašnjih glavnih aktera svrgavanja Miloševića.

Da li je 5. oktobar zaista zaboravljen, potisnut ili privremeno skrajnut? Svako će imati odgovor na to i još mnoga pitanja u vezi sa ovim danom, ali u istoriji će ipak ostati zabeležen zauvek.

7 COMMENTS

    • То је била и смртна пресуда комунистима који се, на жалост, поново оглашавају а све иде преко српских леђа.

      • Sem Koštunice,5 oktobra ne videh ČOVEKA.Jer setite se ko su petooktobarci:sinovi komunista koji su se mahom školovali po inostranstvu i čiji interes nikad nije bio Srbija,već samo vlast.To i danas rade.

  1. I sta nam je dodneo taj oktobar? Da je bilo za dobrobit Srbije pa ajde! Ali ovo su organizovali placenici koji su radili pod patronatom zapada! Evo i danas se isto radi!Cilj je da se uvek unese nered u Srbiji, da se Srbija oslabi pa da moze svako da radi sa njom sta hoce. Srpski narod mora dobro oci da otvori i da pazi sta radi! Niko nece Srbiju na lepe oci u beli svet! Ali mi smo naivni i mislimo da ce sve sa neba da nam padne jer hocemo bolji zivot! Nema nijednog po mom misljenju dobrog politicara u Srbiji!

  2. BOLJE BI BILO BEZ PROMENA?

    Pre devetnaest godina desile se „Petooktobarske demokratske promene“, bolje je bilo da nije do njih došlo. Evo, nakon skoro dve decenije opet vladaju isti, tada SPS i Radikali, sada napredni radikali SNS i SPS. Sadašnja situacija je još gora od tada razrušene zemlje.Takozvani i samozvani doktor Mali, ovo čime će obradovati penzionere o mizernom povećanju penzija 5,1-5,5%, i vrapci na grani znaju. Prosečna penzija je niža od prosečne plate za 210%, a pre njihove diktature niža je bila za 30%. Plate rastu za 8-15%, a penzije, sa njihovom švajcarskom maglom, i dalje realno stagniraju do poslednjeg penzionera. Oni su i ostaju njihovi zamorčići. Idiotizam!

  3. Pustite vasa romansirana secanja o 5. oktobru. Milena Arezina je napisala punu istinu u knjizi Noc prevare, Dan izdaje . Na naslovnoj strani je verodostojna slika zapaljene skupstine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here