Tanjug
Savet bezbednosti UN

Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog američkih vazdušnih napada na Siriju i Irak, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

– Zatražili smo hitnu sednicu Saveta bezbednosti jer su vazdušnim napadima na Siriju i Irak ugroženi mir i bezbednost – rekao je on.

Gvajana, koja trenutno predsedava ovim međunarodnim telom, zakazaće sednicu za ponedeljak u 16 časova po lokalnom vremenu u Njujorku.

Prethodno se po pitanju vazdušnih napada SAD na Siriju i Irak oglasilo i Ministarstvo inostranih poslova Rusije koje je saopštilo da je Vašington ignorisao norme međunarodnog prava.

Takođe se navodi i da to što su u američkim napadima učestvovali avioni britanske avijacije ne treba da stvori iluziju da postoji nekakva međunarodna koalicija, već da London zbog toga tek treba da odgovara i to zbog podrške SAD.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Rusija je prekrsila medjunarodno pravo i napala suverenu, neovisnu drzavu Ukrajinu. Setite se Gruzije. I Gruzija je neovisna i suverena drzava, zar ne. Rusija=Amerika. Vrlo opasne i agresivne drzave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here