Tanjug/AP
Lojd Ostin

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da veruje da će NATO, ako Ukrajina izgubi u sukobu, morati da se bori protiv Rusije.

– Iskreno govoreći, ako Ukrajina bude poražena, zaista verujem da će se NATO sukobiti sa Rusijom – rekao je Ostin na saslušanju u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma.

Šef Pentagona je priznao da je uznemiren svakodnevnim napredovanjem ruskih oružanih snaga

– Svakog dana vidimo da Rusi nastavljaju da vrše pritisak i da se teritorijalno šire. Ovo je veoma alarmantno – naglasio je on.

Na ovu izjavu šefa Pentagona reagovala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja kaže da je sada jasno ko je agresor.

– Da li je ovo direktna pretnja Rusiji ili pokušaj da se nađe izgovor za Zelenskog? I jedni i drugi su ludi. Ali sada svi vide ko je agresor, to je Vašington – prokomentarisala je ona.

Od početka ruske specijalne vojne operacije, zapadne zemlje su pružile stotine milijardi dolara vrednu pomoć Ukrajini. Kremlj je upozoravao da nastavak isporuke oružja Zapada Ukrajini samo produžava sukob, dodajući da će zapadna vojna oprema na kraju biti uništena. Moskva je takođe upozorila da se zemlje NATO „igraju vatrom“ dajući Kijevu oružje.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Totalno ludi zapad koji je pripremao napad na Rusiju koji su srecom Rusi osujetili iako dosta kasno. Trebali si tome zlu stati na kraj 2014 nego su vjerovali lazima zapadnih politicara u Minski sporazum.Sada smo blizu atomskog rata ako ovi ludaci nastave ovakvu politiku.Nato aktivno ratuje u Ukrajinu, CIA ima spijunske baze a sta dalje reci ?Katastrofa.

  3. Prolupani ludaci lupetaju pa lupetaju! Svom zombiranom narodu mogu da kazu bilo sta. Oni im to i govore. Tako su ih i zombirali sve ove d.ecenije. Sramota je dokle su dosli u laganju, izmisljanju i podmetanju. Za to ovaj svet placa previsoku cenu!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here