Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske

Hrvatska je danas uručila protestnu notu Crnoj Gori na predlog predsednika parlamenta Andrije Mandića da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti rezoluciju o Jasenovcu, kao reakciju na rezoluciji o Srebrenici koja je upućena Generalnoj skupštinu UN.

„Nota apostrofira neprimerenost manipulacijom žrtava Jasenovca u političke svrhe, instrumentalizovanost Hrvatske za tamošnju unutarnju politiku i poziva Crnu Goru da se suzdrži od bilo čega što može ugroziti njihov put prema EU”, prenosi RTCG.

Hrvatska je odmah na početku inicijative u parlamentu Crne Gore crnogorskim vlastima iznela svoje neslaganje, uz napomenu da će pratiti stanje i zvanično reagovati. To se dogodilo danas, kad je u hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova pozvan otpravnik poslova Crne Gore gde mu je uručena nota.

U noti se izražava zabrinutost činjenicom da se spomen na žrtve Jasenovca „politizuje i zloupotrebljava za unutrašnja politička nadmetanja u Crnoj Gori te stavlja u kontekst rasprava o rezoluciji Generalne skupštine UN-a o komemoraciji genocida u Srebrenici, s kojom nije ni u kakvoj političko-istorijskoj vezi, i to na način koji ne doprinosi iskrenom izražavanju pijeteta prema žrtvama, osudi zločina i razvijanju kulture sećanja”.

10 COMMENTS

  1. Za vas hrvate u bosni genocid sto je 30 puta manje ubijeno nego u jasenovac a vi se bunite treba i jasenovacu taziti rezuluciju za srbe i rome i jevreje jer pobili ste 70000 hiljade neduzni narod i decu ste sistemacki ubili

  2. Jasenovac je uzas – poklonite se zrtvama, ne protestujte i prihvatite masovna ubivstva kao opomenu. Naravno to vazi za sve narode. Ko proba da opere svoju proslost i da je malo namirise, malo preuredi – taj se svodi na misao Sartra, francuskog filosofa: Pakao? To je onaj drugi. Ne ja, nego onaj drugi.
    Onaj drugi je kriv za Jasenovac, za Banjicu, za Srebrenicu …… itd, u fazonu: Mi ne, mi nismo krivi -to su uvek oni drugi narodi.A mi – nee, boze sacuvaj, mi smo jedan dobar narod – vecna zrtva. Hahahaha.

  3. Nista ,od toga nece biti.Crnogorci navodno pokecu pricu o srpskoj tragediji u Jasenovcu da bi opravdali podrsku rezoluciji o Srebtenici.Jako su dvolicni.

  4. ЦРНОГОРСКА ВЛАСТ
    ЗАМАЗУЈЕ ОЧИ СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ,ЛАЖУ
    А ТИ ИСТИ СРБИ ИХ ДОВЕДОШЕ НА ВЛАСТ

    🇷🇸☦️🇷🇸

  5. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  6. Maki… Uvek pises isto i jedini si tog mišljenja… Zivim na zalost na zapadu i Ako mislis da Si ovde slobodan ajde bato cekam te na Baustelli. I trazi Mi svoja ljudska prava…

  7. Zašto je uputio protestnu notu Crnoj Gori? Pa ta rezoluzija bi samo doprinela pomirenju naroda u području bivše nam Jugoslavije i nije upućena ni jednom narodu, a ne mora se ni manipulisati žrtvama eto neka ih bude isto kao u Srebrenici, a znamo da nije ali bolje i to nego ništa. Zbog pomirenja i napredka budućeg pokolenja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here