Hans Diter Flik (54), iako privremeno rešenje posle otkaza Hrvatu Niku Kovaču, kome je letos postao pomoćnik, krenuo sa sve četiri pobede i sjajnih 16:0.

Kada se Bajernova mreža poslednji put tresla, baš se tresla pošto je Ajntraht na svom terenu s 5:1 u utakmici Bundes lige ubrzao odluku rukovodstva sedmostrukog uzastopnog nemačkog prvaka da uruči otkaz hrvatskom treneru, koji je u Minhen stigao upravo iz Frankfurta. U moru nagađanja o novom strategu bavarskog velikana koja i dalje zaokupe pažnju fudbalskog sveta Flik se odvažno latio posla.

Na njegovom debiju je na “Alijancu” pao Olimpijskos (2:0) u četvrtom kolu Lige šampiona, posle tri dana na istom mestu i dortmundska Borusija u nemačkom “klasiku” (4:0), zatim Fortuna u Diseldorfu takođe s četiri lopte u mreži u meču domaćeg prvenstva i najzad samlevena je Zvezda na “Marakani” (6:0). Četiri utakmice, četiri pobede, gol-razlika 16:0.

Do utakmice kraha nedoraslih “crveno-belih” u prve četiri utakmice najbolji učinak u Bajernovoj trenerskoj istoriji imao je Italijan Karlo Ančeloti, koji je stigao u leto 2016. Krenuo je pobedom protiv Borusije (D) s 2:0 u Superkupu Nemačke, onda je u prvom kolu nacionalnog kupa savladana Karl Cajs Jena u gostima s 5:0, a na početku prvenstva Verder u Minhenu sa 6:0 i Šalke u Gelzenkirhenu s 2:0. Gol-razlika 15:0.

Bajern je u subotu u 13. kolu Bundes lige domaćin Bajeru, takođe učesniku Lige šampiona. Da bi Flik ušao u istoriju i kao najbolji ikada i posle prvih pet utakmica, njegov tim će morati da pregazi goste iz Leverkuzena skoro kao Zvezdu, s 5:0, jer se u svom petom meču Ančeloti radovao pobedi protiv ruskog Rostova s 5:0 na “Alijancu” u prvom kolu Lige šampiona 2016/17.

Zanimljivo je i da je u Flikove prve četiri utakmice poljski as Robert Levandovski, četvorostruki strelac u Beogradu, ukupno dao sedam golova, isto koliko i u prve četiri Ančelotijeve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here