Naš prvak izgubio na “Marakani” sa 6:0 od nemačkog velikana Bajerna u pretposlednjem kolu Lige šampiona.

Zvezda – Bajern 0:6 (0:1)

0:1 Gorecka u 14, 0:2 Levandovski iz penala u 53, 0:3 Levandovski u 60, 0:4 Levandovski u 64, 0:5 Levandovski u 67, 0:6 Toliso u 89.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Kanjas (od 61. Vulić), Petrović (od 77. Ivanić), Mateo Garsija (od 69. Pankov), Vukanović, Marin, Boaći. Trener: Milojević.

Bajern: Nojer, Pavar, Ćavi Martinez (od 68. Kimih), Boateng, Dejvis, Toliso, Tijago Alkantara, Gorecka, Kutinjo (od 60. Perišić), Koman, Levandovski (od 77. Miler). Trener: Flik.

Zvezda igra 53. sezonu u Evropi. Bilo je utakmica kada je primala po pet golova, ali nikada kada je bila domaćin. Prošle godine, u njenom debitantskom učešću u Ligi šampiona, francuski prvak Pari Sen Žermen ju je preslišao na Parku prinčeva sa 6:1.

Dođe dan da naš najtrofejniji klub primi i više od pet golova pred svojom publikom. Sedmostruki uzastopni prvak Nemačke ju je samleo sa 6:0.

89`: Pored iznemogle Zvezdine odbrane Perišić je na strani poslužio Tolisoa, koji je postigao gol pored Borjanove leve noge.

84`: Borjan je odbranio Tijagu Alkantari koji je bio oči u oči s njim. Lopta se odbila od prečke, a zatim ju je Pankov izbacio u korner. Pre svega Ivanić je izgubio loptu, praveći medveđu uslugu svom golmanu.

77`: Levandovski izlazi iz igre. Umesto njega ušao je Miler. Poljski as je prvi igrač koji je Zvezdi dao četiri gola u evrokupovima. Samo je još Barselonin as Argentinac Lionel Mesi u istoriji Lige šampiona na dva meča dao po najmanje četiri gola.

67`: 0:5 – Levandovski je četvorostruki strelac. Perišić ga je poslužio, a on se znalački snašao. Niko nikada Zvezdi nije dao pet golova kad je bila domaćin u evrokupovima.

64`: 0:4 – Pavar je centrirao, ponovo s desne strane, a Levandovski je reagovao glavom ispred Borjana. Zvezdin golman nije do;ekao da mu lopta dođe u ruke.

60`: 0:3 – Kutinjo je uputio centaršut s desne strane pošto je s lakoćom pretrčao Marina. Lopta je glavom spuštena do zaboravljenog Levandovskog, koji ju je vrhom kopačke sproveo u gol.

53`: 0:2 – Prvo je Petrović neoprezno izgubio loptu ispred Zvezdinog šesnaestarca pošto mu se prikrao Toliso. Upošljen je Levandovski, koji je centrirao iskosa, a Degeneka je lopta pogodila u ruku dok je startovao u padu. Za Kojpersa nije bilo dileme da je to najstroža kazna. Poljski as je loptu poslao u donji levi ugao, Borajan je otišao u suprotni. Njegov 60. pogodak u Ligi šampiona.

Bajernovi navijači u boksu na južnoj tribini su napravili bakljadu. Tanak dim se nadvio nad igralištem, ali može da se igra.

46`: Najzad malo žustrine u Zvezdinoj igri. Da je Gobeljićev centaršut s desne strane, pošto ga je Mateo Garsija uočio, bio upotrebljiviji za Marina, Bajern bi bio prvi put stavljen na ozbiljno iskušenje.

Počelo je drugo poluvreme

Poluvreme. U drugoj utakmici u B grupi Olimpijakos posle prvih 45 minuta vodi u Londonu protiv Totenhema s 2:1 (El Arabi u 6, Semedo u 19 – Dele Ali u 45).

40`: Levandovski je u maniru rasnog golgetera zatresao mrežu, ali je Kojpers, posle gledanja VAR-a u sudijskoj sobi, na sugestiju poništio pogodak jer je prethodno Toliso igrao rukom kad je spustio loptu nesuđenom strelcu.

View this post on Instagram

#lewandowski ??

A post shared by Futbol • Soccer • Football (@sportingrivals1) on

37`: Bajern ima potpuno kontrolu igre. Zvezda potpuno podređena i totalno nepovezana.

22`: Gobeljić je s zavojem preko glave. U duelu u Zvezdinom šesnaestercu Gorecka ga je dokačio kopačkom posred čela. Desnom beku “crveno-belih” je ukazivana lekarska pomoć dva-tri minuta.

14`: 0:1 – Centrirao je Kutinjo s desne strane, a Gorecka se kroz vazduh ispružio koliko je dug. Njegov udarac glavom Borjan je propratio samo pogledom. Potpuna prevlast nemačkog tima.

Bajern preti li preti. Igra se samo pred Zvezdinim golom.

8`: Bajern je imao odličnu šansu. Posle kardinalne greške Degeneka, kome je lopta prošla ispod noge, Levandovski se uputio ka golu oči u oči s Borjanom. Oklevao je, izgubio je korak pa je šutirao traljavo pored stative.

6`: Levandovski je šutirao iskosa po zemlji iz Zvezdinog šesnaesterca, ali je to bio lak plen za Borjana. Milunović je nedugo zatim zbog prekršaja u vazdušnom duelu s poljskim napadačem dobio žuti karton.

3`: Bajern je izveo prvi korner. Otklonjena je opasnost iz Zvezdinog šesnaesterca.

Utakmica je počela. Sudi Holanđanin Kojpers. Ima više od 40.000 gledalaca.

Ankunft im Stadion Rajko Mitić in Belgrad. #packmas

Gepostet von FC Bayern München am Dienstag, 26. November 2019

2 COMMENTS

  1. E moj, Mrkela – bla, bla, bla, bla,blabalablalalalalalala!!!!!~!!!!!!!!!!!
    Tomane – promašaj!
    Ivanić – promašaj!
    Van Lapara – promašaj!
    Kanjas – promašaj!
    Žander – ne znate da radite sa tim fudbalerom. Stručni štab je jedna velika nula!
    Simić – u velikom padu forme! Pitajte se zašto?!
    Garsija – u padu forme! Pitajte se zašto?!
    Milunović – igrač za nervni slom!
    Marin – već je postao Zvezdina zvezda. To mu je postala jedina preokupacija.
    Vukanović – drvoseča!
    Vulić – talenat!
    Njegoš Petrović – talenat!
    Boaći – najbolji kad ne igra centarfora. Bolji u veznom redu od svih Zvezdinih igrača srednjeg reda.
    Borjan, Rodić, Degenek i Gobeljić – moli bi još da napreduju kada bi imali od koga da uče i nauče!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here