EPA
Rodžer Federer

Rodžer Federer ima uspešnu 2019. iza sebe u kojoj je osvojio četiri trofeja i zauzeo treću poziciju na planeti.

Što se tiče penzije za 38-godišnjaka, ta odluka još nije doneta.

– O tome razmišljam samo kada me pitaju koliko ću još igrati. Ni ja to ne znam, i mene zanima. Ono što znam je da je poslednjih 20, 25 godina proletelo brzinom svetlosti – izjavio je Federer za švajcarski “Tages Anzeiger” i prisetio se ranijih dana.

– Kada sam imao 14 bio sam na Oranž boulu, Svetskom prvenstvu za juniore. Igralo se ove nedelje i igrao je Tonijev (Godsik) sin. To me je navelo da se prisetim kada sam imao 14 godina. Sada sedim ovde sa 38 i pitam se: Da li je sve gotovo? Ako jeste, sve se desilo tako brzo… Ali, o tome je i lepo razmišljati.

Federer kaže da se dobro zabavio tokom dvodecenijske karijere.

– Kaže se da vreme brzo leti kad se dobro provodiš i tako je bilo i za mene. Proveo sam neke sjajne godine u teniskom cirkusu. Posle svega ću proživeti neke lepe stvari, ali je jasno da će mi nedostajati Tur, teniska porodica… – dodao je Švajcarac.

Trenutno treći teniser planete ističe da ne odbija penziju na silu.

– Ne želim da razmišljanje o tome odstranim od sebe. To je deo mene, to je realnost. Zbog toga i osećam zahvalnost zbog svega što sam doživeo i to mi može biti i motivacija. Može da me ohrabri da uradim neke stvari drugačije kako bih se kasnije povukao. Veoma je bitno suočiti se sa svojim strahovima – zaključio je Rodžer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here