KK Crvena zvezda MTS

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Makabi Tel Aviv u Beogradskoj areni, u 28. kolu Evrolige, rezultatom 92:76 i upisali prvi trijumf posle četiri uzastopna poraza.

Srpski šampion je u jednoj od najboljih partija u sezoni naneo odličnim Izraelcima prvi poraz, posle pet pobeda zaredom, i ponovo je u igri za plej-of.

Crveno-beli imaju skor 11-17, dok su Himki i Fenerbahče na pozicijama sedam i osam na 13-15, pa do kraja sezone sledi velika borba za doigravanje. Prvi na tom putu Beograđanima stoji madridski Real, kojem će gostovati sledećeg četvrtka.

Zvezda je od prvog do poslednjeg minuta igrala fantastično u napadu, pred 7.369 gledalaca, najviše zahvaljujući odličnim partijama Bilija Berona i Kevina Pantera.

Beron je bio dominantna figura prve četvrtine, koju je završio sa čak 19 ubačenih poena (5/5 za tri) i poveo crveno-bele ka velikom trijumfu. Tu ulogu u drugom poluvremenu preuzeo Panter, na čijim krilima su domaći uspeli da se odlepe u trećoj deonici i reše već tad meč.

Šut za tri poena je odlično služio ekipu Dragana Šakote, posebno kad je reč o prvom poluvremenu, pošto je u jednom trenutku Zvezda šutirala 10/12. Makabi je najbliže prišao na minus 14 (87:73), što dovoljno govori o dešavanjima na parketu.

Beron i Panter su na kraju meč završili sa po 22 poena, Štimac je imao dabl-dabl (12 poena i 12 skokova), a isti broj poena dao je Džejms Gist.

Kod Izraelaca, koji imaju skor 19-9, Tajler Dorsi je ubacio 19, a Skoti Vilbekin 11 poena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here