Bajatović: Gas bi mogao i da pojeftini

0

Prema Rusima nismo bili dobri domaćini: Dušan Bajatović

Predložićemo izradu socijalne karte, cilj "Srbijagasa" je da gas bude jeftiniji i da se više koristi, izjavio je Bajatović za beogradski dnevnik "Blic" od četvrtka.

Bajatović je takođe izneo da "Srbijagas" omogućava distributerima da, ukoliko žele, obračunavaju gas stanovništvu "na odloženo."

"Srbijagas", kao dobavljač, ostavlja mogućnost distributeru da se sa potrošačima dogovori o tome. Spremni smo da to nastavimo i naredne godine," kazao je Bajatović.

Bajatović je dalje izneo da je u onim mesecima kada se završavala sezona naplata gasa bila 30-40 odsto od fakturisanog, ali sada, kada se ulazi u novu grejnu sezonu, "moramo da nateramo komintente da plate zaostale račune" i naplata gasa u Srbiji je trenutno više od 90 odsto.

Generalni direktor "Srbijagasa" je izrazio i nadu da će ruski partneri pristati da prodaju 24 odsto akcija "Jugorosgasa" za 10 miliona evra.

"Na tom pitanju posebno radimo. Ruska strana nije kriva što se mi nismo ponašali domaćinski. Oni su te deonice kupili regularno, a mi sada hoćemo da ih nateramo da nam to vrate zato što su svi međudržavni ugovori između Rusije i Srbije zasnovani na partnerskom odnosu", naveo je Bajatović.

"Oni su to platili 10 miliona evra i mi moramo da platimo bar toliko. Naša ideja je da "Srbijagas" bude vlasnik 49 odsto akcija, a Rusi 51 odsto. Da mi to platimo 10 miliona evra, a da se ubuduće kompletan profit usmerava na izgrađu gasnih sistema u Srbiji,!" kazao je Bajatović.

Bajatović je uveren da će orgovor ruskih partnera "biti pozitivan".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here