commons.wikimedia/Адміністрація Президента України
Ukrajinska raketa "Neptun"

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) – najavio je premijer Jonas Gar Store.

Novac za to je od preraspodele višegodišnje pomoći od 75 milijardi kruna Norveške civilnoj i vojnoj podršci Ukrajini 2023-2027.

„Pitanje je života i smrti za stanovništvo u Ukrajini“ – rekao je novinarima premijer Store opisujući nesigurnu situaciju na tamošnjem frontu.

Premijer koji se o toj pomoći dogovorio sa liderima opozicije, dodao je da je to i pitanje bezbednosti i stabilnosti Evrope, a samim tim i Norveške.

Veliki deo novca je namenjen pre svega za protiv-vazduhoplovnu odbranu i municiju koje nedostaju Ukrajini pred ruskom ofanzivom.

Od prvobitnih 75 milijardi kruna višegodišnjeg programa, Norveška će do kraja 2024. iskoristiti oko 39,5 milijardi kruna.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here