Ljubičić: Srbi ne treba da se boje Splita

0

Hrvatski rekorder po broju pobeda (36-18 ukupno i 23-12 u singlu) naglasio je kako nema razloga za brigu, i rekao da očekuje da će sve proći bez incidenata.

"Ljudi u Splitu će se ponašati kao što bi se ponašali u u Zagrebu. U okolnostima Dejvis kupa verovatno će biti malo glasniji. Svesni smo osetljivosti susreta sa Srbijom, ali svi igrači na ‘turu’ su prijatelji", rekao je Ljubičić, za kojeg srpsko negodovanje zbog mesta održavanja nema razloga.

 

Teniser koji je Hratsku vodio do osvajanja Dejvis kupa u Bratislavi 2005. godine veruje kako će na terenu odlučivati samo veština igrača i ne misli da će sve izaći iz okvira Dejvis kup atosfere, koja je inače vatrenija nego na mečevima ostalih turnira.

 

"Ne postoji animozitet ili neki posebni osećaji zbog različitih nacionalnosti. Možda se to bude čulo od publike, ali verujem da će to biti ograničeno na tribine. Igrači neće biti u opasnosti, možda čuju pokoji vrisak ili navijanje, mada je to normalno za mečeve Dejvis kupa", dodao je Ljubo i zaključio:

 

"Svi su ti igrači igrali u Hrvatskoj godinama, od Đokovića i Troickog, pa do Tipsarevića i Zimonjića".

 

Nekad treći igrač sveta Ljubičić povezan je sa Đokovićem i preko trenera Rikarda Piatija, koji je jedno vreme trenirao Noleta. Ukoliko se okršaj zaista organizuje u "Spaladium Areni" srpski će navijači imati pravo na nešto više od 1500 mesta. Obzirom na to, za ostvarivanje Ljubičićevih nada prioritet će morati biti savršeno osiguranje događaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here