Rusija odlikovala Srbe Crvenoarmejce

0

Na svečanosti u ruskoj ambasadi nije bilo mesta za neprijatelje "Crvene armije"

 

"Hvala vam na ratnom bratstvu, velikoj slovenskoj solidarnosti, na ljubavi koju osećate prema mojoj zemlji.

 

Branićemo pobedu od "revizora"

 

Ambasador Konuzin ukazao je da "postoje snage koje bi htele da izvrše reviziju Drugog svetskog rata i njegovih rezultata“, pokušavajući da "izjednače SSSR i nacističku Nemačku“, a "Crvenu armiju da prikažu kao armiju okupatora“.

 

"Naše zemlje koje su ratovale zajedno protiv zajedničkog neprijatelja, treba da zajedno brane našu pobedu“, rekao je Konuzin.

Neka Vas i sve u Srbiji ove medalje podsećaju da je vaša zemlja – država pobednica u Drugom svetskom ratu, a vi ste narodni heroji", poručio je ambasador Konuzin, čestitajući odlikovanja "u ime Rusije i veterana država, koje su u sastavu SSSR ratovale na frontovima Velikog otadžbinskog rata“.

 

On je naglasio da je "pobeda nad fašizmom 1945. postavila temelje savremene Evrope“ i omogućila "postojanje demokratije i ljudskih prava kao osnovnih društvenih vrednosti“.

 

Svečanosti su prisustvovali su, između ostalih, potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, akademik Dobrica Ćosić, bivši šef srpske diplomatije Živorad Jovanović, predstavnici SANU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here