Prednost Srbije dobri odnosi i sa EU i sa Rusijom

0

Srbija ima kredibilitet da razgovara sa svima: Ivica Dačić
 

 

"Tu ne mislim samo na Rusiju, već i na Kinu i čitav niz azijskih, afričkih i latinoameričkih zemalja s kojima Srbija ima tradicionalno prijateljske odnose, a naročito je imala SFRJ. Srbija nema dobre odnose sa tim zemljama na štetu EU", rekao je Dačić.

 

"Zato mislim da je u ovom trenutku, kada Srbija 2015. predsedava OEBS-om, to i naša prednost, jer imamo kkredibilitet da možemo da razgovaramo, uz poštovanje, i sa Ukrajinom, i sa Rusijom, i sa svima drugima gde postoje konflikti u okviru OEBS", rekao je Dačić.

 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Finske, Erkijem Tuomiojom, Dačić je rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, a da je ono u čemu se razlikuje u odnosu na druge zemlje, to što nije uvela mere protiv Rusije zbog krize u Ukrajini.

 

"Srbija je u tome iskrena, za razliku od nekih drugih koji su uveli mere protiv Rusije, a sada gledaju kako da ih izbegnu", ukazao je Dačić.

 

Dodao je da će predsedavanje OEBS-om za Srbiju biti veliko iskušenje na koje će ona odgovoriti adekvatno, istovremeno zadržavajući dobre odnose s prijateljima. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here