Umesto u Buksu nastava u Suru

0

Menjaju školu: Đaci u Buksu na kraju prošle školske godine
 

– Godinama se nastava na srpskom jeziku održavala u Buksu subotom i to u dve grupe, a od ove godine morali smo da se preselimo u novu školu u Suru, jer u staroj je bilo prepuno odeljenje i nismo mogli više tu da dobijemo učionicu – priča za "Vesti" predsednik Saveta škole Goran Marisaljević.

On i na ovaj način želi da obavesti sve naše ljude koji imaju decu za školu gde mogu da ih dovedu da izučavaju maternji jezik.

– Očuvanje identiteta je dugotrajni proces, i ono počinje od malih nogu, vaspitanje se stvara i prenosi u porodici. Klica ljubavi prema jeziku, tradiciji i kulturi rađa se takođe u porodici, ako dete vaspitavamo u tom pravcu ono će voleti da nauči svoj jezik. Ako to prepustimo slučaju onda ne treba da nas čudi što deca ne žele da pohađaju Dopunsku nastavu – objašnjava Marisaljević.
 

Pogrešan stav

– Često čujem ramišljanja nekih ljudi: "Što da opterećujem svoje dete još i dopunskom nastavom, pored jezika koje uče u švajcarskoj školi, pogotovu kad se sigurno nikada neće vratiti u Srbiju." To je pogrešan način razmišljanja – kategoričan je Marisaljević, koji je pozvao naše ljude iz okoline Araua da upišu decu da nauče srpski jezik, jer će im kad odrastu na tome biti sigurno zahvalni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here