Ironija: Sekretar lovačkog udruženja uhvaćen u krivolovu

0

Krivolov u Srbiji postao masovna pojava (Foto: Arhiva)
 

Prema Timu za borbu protiv krivolova Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koji je objavljen na sajtu RTV, sekretar lokalnog lovačkog društva B. S. je bio u grupi krivlovaca koje je privela policija i kod kojih je pronajeno osam prepelica ubijenih u krivolovu.

 

Policajci su krivolovce pronašli na poziv Društva za zaštitu i proučavanje ptica, čiji su članovi u nedelju, 10. avgusta, obišli severne padine Fruške gore, gde su prethodnog dana pronađene zakonom zabranjene elektronske vabilice za divljač.

 

"Policajci su legitimisali krivolovce, priveli ih u stanicu i oduzeli im nelegalna sredstva i osam prepelica ubijenih u krivolovu. Korišćenje vabilica zabranjeno je zakonom, a za ovo zaprećena je zatvorska kazna do tri godine", navodi se u saopstenju tog društva.

 

Prilikom legitimisanja, kako se ističe, krivolovci kod sebe nisu imali validne dokumente neophodne za izlazak u lov, odnosno lovnu kartu i dozvolu za lov, navodi se u saopstenju tog društva.

 

Stati krivolovu na rep

Sekretar Društva za zaštitu i proučavanje ptica, ornitolog Marko Tucakov, apelovao je danas na sve građanje, ljubitelje prirode ptica i poštene lovce da pomognu da se "krivolovu stane na rep".

"Srbija je nažalost prepoznata kao jedna od zemalja u kojoj strada najveći broj prepelica na putu njihove migracije ka jugu koja se upravo dešava i naši članovci i aktivisti su svuda u Srbiji na posebnom oprezu", rekao je Tucakov.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here