Došao iz Nemačke i ubio komšiju

0

Velja Mladenović sačeka policiju u kafani
 

Velja Mladenović (23) iz negotinskog sela Plavna, uhapšen je u obližnjem selu Štubik. On je nekoliko sati pošto je došao iz Nemačke, gde radi, u kafani šenlučio i slučajno ubio komšiju i prijatelja Sašu Mikulovića (32).
Tragedija se dogodila sat posle ponoći naočigled mnogobrojnih gostiju u kafani Crveni jasen. Velja Mladenović je doputovao iz Nemačke i sa Sašom i još nekoliko momaka otišao da ih počasti i da zajedno proslave susret.
Očevidac tragedije priča da još ne može da poveruje šta se dogodilo. U kafani je bila živa muzika, a društvo je bilo prilično zagrejano alkoholom. Priča da ih je pevačica uveseljavala, a onda je Velja Mladenović izvadio pištolj i vitlao njime. Pevačica je pokušavala da ga ubedi da skloni oružje, ali se on zaneo, kaže očevidac.

Saša Mikulović

I vlasnik kafane se uplašio, pa je rekao da će muzika odsvirati još jednu pesmu i da nakon toga sledi fajront. Čim je to izgovorio kafanom se prolomio pucanj.
– Prasnulo je resko, kao petarda, a onda sam video kako se Saša hvata za stomak. Saša je samo seo na stolicu, a onda lagano skliznuo na pod – kaže očevidac.
U kafani je nastala pometnja. Pevačica je vrištala, ljudi su se uskomešali, a jedan od muzičara je prišao Saši i sa kolegama ga odvezao u negotinsku bolnicu. Nažalost, Saša Mikulović nije mogao biti spasen i preminuo je od unutrašnjeg krvarenja.
Za to vreme, potpuno zbunjen i pripit, Velja Mladenović je otrčao iz kafane i bacio pištolj u žbunje. Onda se vratio i u kafani sačekao policiju. Kada je patrola stigla sve je priznao, odveo ih do mesta gde je bacio pištolj i kazao da nije imao nameru da ubije komšiju.

 

Bez advokata zbog štrajka
Viši tužilac iz Negotina je obavio uviđaj i delo okarakterisao kao ubistvo. Zbog štrajka advokata, Velja Mladenović nije mogao da dobije branioca po službenoj dužnosti. Određen mu je policijski pritvor od 48 sati, sa predlogom da se odredi pritvor, uprkos povredi postupka zbog izostanka branioca.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here