Printscreen
Bora Drljača

Pevač Bora Drljača danas će na Novom bežanijskom groblju u Beogradu biti ispraćen na večni počinak. Porodica i prijatelji okupljaju se u kapeli, gde sin Bore Drljače, Vladimir, u suzama prima saučešća.

U skladu sa epidemiološkim merama u kapelu ulazi ograničen broj ljudi, a među prvima se pojavio pevač Era Ojdanić, Borin veliki prijatelj.On je doneo venac na kome je ispisana poruka “Poslednji pozdrav kolegi i prijatelju”.

Pevač je zaplakao nad sandukom.

“Ode mi brat, kao da nas je ista majka rodila…”

Pevačica Nada Topčagić rekla je da je sramota što Bori nije održana komemoracija, dok se grlila sa neutešnim Erom.

Stanojka Mitrović Ćana prisetila se poslednjeg razgovora sa Drljačom.

“Videli smo se pre par meseci, a čuli smo se pre mesec dana, i tad mi je pričao da će se on ipak izboriti, nadao se, bio je optimista. U poslednje vreme je teže govorio, pa nisam htela da dosađujem. Pamtiću ga po toj njegovoj emociji”, rekla je pevačica.

Bora Drljača je rođen 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here