Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Zamenik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da održavanje fudbalskih utakmica i drugih masovnih manifestacija predstavlja rizik za širenje koronavirusa.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je moguće obezbediti održavanje utakmice sa publikom za meč Srbija – Škotska, s obzirom na njen značaj jer je reč o plasmanu na Evropsko prvenstvo posle 20 godina, koja bi se održala recimo na stadionu, “Rajko Mitić”, sa 500 do 1.000 ljudi, Kisić je odgovorila da svi mi u narednom periodu imamo samo jednu važnu utakmicu, a to je borba protiv korone.

– To nam je jedina bitna utakmica, a što se tiče ovih mera, to se može razmatrati, ali u ovom momentu bilo kakvo okupljanje bilo kakvog tipa jeste faktor rizika, rekla je Kisić.

Podsetila je da je Krizni štab u jednom momentu dozvolio publiku na utakmicama, ali uz strikno propisane mere, koje, navodi nisu poštovane i dodala da ne ulazi u to na kome je krivica za nepoštovanje tih mera.

Dodaje da se to odnosi i na derbi koji je odigran 10. juna između Crvene Zvezde i Partizana.

Kisić je istakla da su fudbalske utakmice koje su organizovane u drugim evropskim zemljama, na primer Italiji, bile uzrok za širenje virusa.

– Nadamo se da će doći do poboljašanja epidemiološke situacije i da će mere popuštati. Jesmo se uželeli normalnog života, ali do tada, bolje da se strpimo – poručila je Kisić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here