Fudbleri Totenhema odigrali su nerešeno 1:1, sa Kristal Palasom u 12. kolu Premijer lige, a istim rezultatom završen je i duel Fulama i Liverpula. 

Sve je počelo kako treba za tim Žozea Murinja jer je Hari Kejn se odlučio na udarac sa dvadesetak metara, nije to učinio kako on zna, ali je veoma loše intervenisao golman domaćih Guaita i lopta je završila u mreži.

Očekivalo se da “pevci“ nastave u istom ritmu i slome gradskog rivala, ali je u nastavku meča lider više razmišljao o odbrani svog gola nego o dupliranju prednosti. Kazna za takvo opredeljenje usledila je desetak minuta pre kraja, Loris je loše reagovao posle ubacivanja iz prekida, kratko odbio loptu na koju je natrčao Šlup i izjednačio.

U samo finišu Totenhem je imao dve fantastične prilike da ipak dođe do pobede, ali se tada španski golman na golu Palasa iskupio za grešku kod pogotka gostiju. Luka Milivojević igrao je za “orlove“ do 73. minuta.

 

Gubitak dva boda Totenhema nije iskoristio Liverpul da se osami na čelu tabele. Šampion je gostovao na “Krejven Kotidžu“, ali nije uspeo da osvoji više od jednog boda, mada ne bi bilo nezasluženo da su sva tri pripala domaćinu. Fulam je odigrao najbolje poluvreme od starta sezone. Stvarali su “kolibari“ prilike pred golom Alisona, ali lopta nikako nie htela u mrežu. Čini se da su u jednoj situaciji oštećeni i za jedanaesterac kada je Ivan Kavaljero srušen u kazenom prostru gostiju, ali je Adam Mariner, nakon gledanja snimka procenio da penala nema. Do vođstva je Fulam došao fantastičnim golom Bobija Rida u 25. minutu. Bio je to strahovit udarac na koji Alison nije uspeo da reaguje. Tek u finišu prvog dela zapretio je i Liverpul, prilike su imali Mane i Salah.

Šampion je bio nešto konkretniji u nastavku, ali i dalje to nije podsećalo na ekipu koja je rušila sve pred sobom u prethodnom prvenstvu. Uspeo je Liverpul da izbegne poraz zahvaljujući kaznenom udarcu dosuđenom zbog igranja rukom Kamare u živom zidu. Mariner je procenio da je rezervista Fulama previše podigao ruku kod slobodnog udarca i omogućio Salahu da sa bele tačke postigne gol. Egipćanin nije najbolje izveo penal, ali je lopta ipak završila u mreži Areole. U ekipi Fulama nije bilo Aleksandra Mitrovića, koji se nije našao ni na klupi.

Na vrhu je ostalo isto, samo sada Totenhem i Liverpul imaju po 25 bodova pred međusobni okršaj na “Enfildu“ već u sredu u vanrednom kolu.

Kristal Palas – Totenhem 1:1 (0:1) Šlup 81′ – Kejn 23′
Fulam – Liverpul 1:1(1:0) Rid 25′ – Salah 79′(p)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here