Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Danil Medvedev će u narednih deset dana u Majamiju pokušati da nastavi sa dobrim rezultatima u ovoj sezoni.

Ruski teniser je prvi nosilac na takmičenju u Majamiju na kojem je u glavnom žrebu samo jedan gren slem šampion, Hrvat Marin Čilić.

Medvedev, koji je nedavno postao drugi teniser planete, kaže da zbog toga ne očekuje dodatan pritisak i da će se potruditi da igra jednako dobro kao poslednjih nekoliko meseci.

– Prošla je nedelja kako sam drugi na listi, uživam u trenutku. Možda bi trebalo da osećam dodatni pritisak zbog toga, ali nije tako, osećam samo da imam novi nalet energije. Želim da igram još bolje, da i sebi dokažem da zaslužujem sve ovo. Nadam se da ću prikazati dobar tenis u Majamiju – kaže Medvedev.

U Melburnu je izgubio u finalu od Novaka Đokovića, potom je neočekivano poražen u Roterdamu, da bi potom osvojio trofej u Marseju.

– Ne razmišljam previše o poenima, oduvek sam govorio da osećam da pozicija na listi reflektuje rezultate na terenu. Što imate više velikih titula, što dalje stižete na grend slemovima, bolji ste na listi. Ne osećam pritisak osim onog da volim da pobeđujem i da želim da osvojim svaki turnir. Taj pritisak će uvek biti uz mene – zaključio je Danil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here