M. N.
Stefan Simić u duelu s igračima Birkale

Fudbaleri najstarijeg srpskog fudbalskog kluba u Australiji overili su plasman u finale plej-ofa Prve državne lige Južne Australije.

Glavni deo posla ekipa Beograda iz Adelajda je obavila nedelju dana ranije, kada je na domaćem terenu pobedila VT Birkalu sa 4:0, pa je i remi u revanšu odigranom ovog vikenda bio dovoljan da se drugu godinu zaredom plasiraju u borbu za trofej – 1:1 (0:0).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a fudbaleri Vest Torens Birkale su poveli u 55. minutu. Međutim, 12 minuta kasnije su ostali s igračem manje, što je Beogradu olakšalo da dođe do izjednačenja u završnici meča.

Zasluge za to idu pre svega na račun napadača Evana Kunavelisa, koji je pogodio mrežu domaćina i udario pečat na plasman svoje ekipe u veliko finale.

Beograd je tokom čitave utakmice imao više od igre, bio konkretniji rival na terenu, a samo malo sportske sreće nedostajalo je da izabranici trenera Demijena Morija i drugi put zaredom savladaju pobednika lige.

Međutim, i s ovakvim ishodom meča izborili su plasman u finale, gde čekaju pobednika baraža, u kojem je se sastaju upravo Birkala i pobednik kvalifikacionog meča, ekipa Modburi Džetsa. Ovaj duel je na programu idućeg vikenda, dok će ekipa Beograda imati 14 dana da se pripremi za meč godine.

Pošto su fudbaleri Birkale kao prvaci lige već izborili ulazak u Premijer ligu Južne Australije, njihov plasman u finale značio bi automatski i promociju Beograda u najviši državni rang, bez obzira na rezultat poslednje utakmice sezone.

Ukoliko u finale uđe Modburi, onda će finale biti meč na sve ili ništa. Beograd je prošle godine takože stigao do finala, ali je tada nadigran od ekipe Sturt Lajonsa (2:0).

Ove godine su plasman u finale izborili: Čembrlen, Džons, Tobijas, Dej, Kamins, Felps, Nudžaim, Simić, Lav, Markam, Kunavelis, Natsiopulos, Padler, Jokić, Marković i Disoto.

Veliko finale Prve lige Južne Australije biće odigrano u subotu, 23. oktobra, a mesto odigravanja biće određeno naknadno.

Rezerve i juniori eliminisani

Rezervni tim i juniori Beograda nisu uspeli da ponove uspeh prvog tima. Obe ekipe su poražene u razigravanju i završile su sezonu, u kojoj su u jedni i drugi ostvarili zavidne rezultate.

Rezervisti su izgubili od Modburi Džetsa sa 0:1 (0:0), dok je junorski tim izgubio od Para Hils Najtsa posle produžetaka – 2:4.

Utakmica se u regularnom vremenu završila nerešeno 2:2, a Beograd je završio meč sa dva igrača manje, zbog isključenja Metjusa u 45. i Bernardija u 99. minutu. Pritom, protiv Beograda su dosuđena i dva penala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here