Privatna arhiva
Milan Milošević

Voditelj Milan Milošević osvojio je publiku svojom iskrenošću kako u rijalitiju tako i van njega. U razgovoru za “Vesti” otkrio je kako se oseća nakon svega, koliko mu je bilo potrebno da se nađe na vrhu, ali i ko je bio uz njega kad je bio na dnu.

Kaže da mu saveti majke uvek odzvanjaju u glavi i da su mu mnogo pomogli u životu kad je bio daleko od kuće! Na naše pitanje da li smatra da je vreme za autorsku emisiju, Milan kaže:

– Trudim se da radim svoj posao najbolje što mogu, a sve u interesu gledalaca koji prate! Ne smatram da je sada pravo vreme za autorsku emisiju niti da postoji pravo vreme za takav korak već mora da se desi i da se sklope sve kockice. Nadam se u skorijoj budućnosti da ću realizovati ideje koje imam odavno u glavi – kaže nam Milan, koji je bio učesnik “Zadruge”.

– Velika je prednost u mom poslu to što sam bio prvenstveno učesnik i osetio taj rijaliti život pa samim tim imam više razumevanja prema učesnicima, ali isto tako određene situacije mogu da tumačim vrlo preciznije i da im prilazim sa više strana.

Čija priča u rijalitiju te je najviše pogodila i zbog čega?

-Mnogo je životnih priča, kako teških tako i onih da lepim ishodom koje su me ostavile bez daha, ali uvek iznova me razoružaju priče o nasilju u porodici i sudbine dece koja su odrasla bez roditeljskog staranja. Ne bih nikoga odvajao sada ali mnogo posebnih priča je ispričano u Zadruzi tokom četiri sezone.

Mnogi su svoje živote izložili odmah na tacni i gledaoci ih nisu prihvatili, kod tebe je to bilo drugačije, tebe su prosto zavoleli i saživeli se sa tobom? Da li smatraš da iskrenost u rijalitiju može biti mač sa dve oštrice?

-Kao što je i moj ulazak u rijaliti bio mač s dve oštrice, tako je i moja iskrenost mogla da se protumači na neki drugi način koji bi me u tom slučaju koštao svega pa i karijere novinara, iskreno. Imao sam potrebu da ispričam deo svog detinjstva i probleme s kojima smo se moja majka i ja borili i ne kajem se, to sam ja i to je moj život. Neko je to možda protumačio kao patetiku, međutim, za tim oružjem u rijalitiju nisam imao potrebe pa je vrlo malo onih koji tako misle. U svakom slučaju, mislim da je moja priča mnogima pomogla.

Šta radi Milan Milošević kad se ugase kamere? Kakav je zapravo?

-Moram da kažem da sam ja gotova ista osoba i pred kamerama i kada sam van njih, opušten, direktan i vrlo aktivan. Mnogo volim svoje dvorište i zelenilo kome se gotovo svakodnevno posvećujem, moje pse! Naravno prioritet mi je majka i prijatelji, ali svakako veoma dinamičan život živim van kamera i mogu slobodno reći, ispunjen i srećan život.

Otkad je počelo tvoje pojavljivanje na televiziji, da li se javljaju rođaci koji nisu bili tu za tebe i tvoju porodicu kada vam je bilo najteže?

– Svaki dublji razgovor majke i mene završava se suzama, majka pati za sinom koji je vrlo rano preminuo, bori se sa stvarnošću koja je mnogo surova bila prema njoj pogotovo. Žalimo za danima kada smo mogli da da budemo srećni, a zbog drugih to nismo mogli. Najčešće se setimo kakvu golgotu smo preživeli sa članovima porodice i onda nastaje muk I prekida se svaki dalji razgovor. Nije lako jer ona što je starija sve više se pita zašto je sve moralo da bude tako loše.

Da li ti je teško kada sedneš sa svojom majkom i pričate o porodici, ko vam najviše nedostaje?

– Od kuće sam otišao vrlo rano i oduvek sam imao majčinu podršku. Savetovala me je da se ne pazim od poštenog posla već da se pazim loših ljudi i to mi je uvek bilo u glavi. Majka ko majka, uvek je brinula da li sam gladan, da li sam zdrav i to je sasvim normalno.

Gledateljke koje se javljaju u emisije često kažu da bi volele da im budeš zet, da li si emotivno ispunjen?

– Da nisam emotivno ispunjen, ne bih mogao ovako dobro da funkcionisem u poslu jer kod mene je sve to povezano mnogo. Srećan sam i voljen i to je najbitnije, ljubav nesebično dajem i dobijam je zauzvrat. To osete baš i te gledateljke koje se javljaju i upućuju mi predivne kompimente. Svestan sam sebe i na koji način zračim tako da me ne iznenađuju i te zabavne ponude da budem zet nekoj od njih.

Koji savet bi dao budućim učesnicima?

– Konkretan savet ljudima koji ulaze u “Zadrugu” ne može niko da da, osim da budu ono što jesu i da jednostavno u svakom trenutku budu svesni svog cilja.