EPA/Malton Dibra
Predsednik Albanije Iljir Meta

Predsednik Albanije Iljir Meta izrazio je zabrinutost povodom situacije stvorene eskalacijom napora Republike Srpske da stvori paralelne institucije.

Meta je u objavi na Fejsbuku izrazio zabrinutost zbog delovanja Republike Srpske, rekavši da to ozbiljno ugrožava regionalnu stabilnost.

– Izražavam duboku zabrinutost zbog eskalacije napora Republike Srpske da se povuče iz državnih institucija Bosne i Hercegovine i da stvori paralelne institucije vojske, sudova i poreskog sistema. Inicijativa poslanika Skupštine Republike Srbije da počnu rad na uspostavljanju ovih institucija i izradi novog Ustava, ide u suprotnom smeru od dvadesetšestogodišnjih napora bosanskih građana, lokalnih lidera i međunarodne zajednice da ojača mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini – naveo je Meta u objavi.

6 COMMENTS

  1. oni kao narod na to imaju pravo, pre, posle rata i dejtonskim sporazumom. za razliku od tvoje manjine koja na to nikada nije imala pravo, a radila je i sada radi protivno odlukama UN, gde i tvoji sadasnji sponzori sad.
    Naravoucenije: misljenje sponzorusa je irelevantno i moze da bude samo iredentno

  2. Milos: dobar komentar. Kao on duboko zabrinut za BiH zbog RS-a…suza suzu goni…Tudja ruka svraba ne cese…ne brini se ti…prije ce se RS sa ostalima u BiH dogovoriti, nego sto ce Kosovo biti priznato od Srbije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here