Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Još nešto manje od dve nedelje ostalo je do početka Australijan opena, ali i dalje nemamo informaciju da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković braniti šampionsku titulu u Melburnu.

Srbin je prethodnih dana snimljen u Marbelji kako trenira sa lopticama sa kojima će se igrati prvi ovosezonski grend slem, ali i dalje uporno odbija da kaže da li je vakcinisan i da li će putovati na svoj omiljeni turnir.

Dvadesetostruki osvajač grend slema povukao se prošle nedelje sa ATP kupa u Sidneju, ali nije naveo razlog niti su srpski teniseri koji tamo učestvuju to mogli da otkriju.

U međuvremenu, australijski mediji pišu da Novak ima sve manje vremena i da je ove nedelje planiran finalni dolazak tenisera kojima je plaćen čarter avionski prevoz od strane Teniskog saveza Australije.

– Što se tiče Novakovog statusa imaćemo jasniju sliku narednih dana. On poprilično kasni kada je u pitanju dolazak na Australijan open. Ono čega sam svestan je da Novak ne želi da otkrije svoje medicinsko stanje i to da li je vakcinisan. To je njegov izbor, ja samo želim da što pre imamo jasnu sliku – poručio je direktor Australijan opena Krejg Tili.

Australijski “Herald San” objavio je da su neki teniseri i teniserke već dobili medicinsko izuzeće (da ne moraju da budu vakcinisani), ali da među njima nije i Novak Đoković.

Ipak, sačekajmo potvrdu od samog Novaka. Ako je ovo istina, onda će Australijan open doživeti verovatno najveću sramotu od svog osnivanja.

Prvi ovosezonski grend slem na programu je od 17. januara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here