Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Teniski savez Australije saopštio je danas da će obaviti reviziju celog slučaja prvog tenisera sveta Novaka Đokovića. Žale zbog uticaja koji je Đokovićev slučaj imao na ostale igrače, ali dodaju – od samog početka poštuju odluke ministra za imigraciju i Federalnog suda. Pitanje koje se sada nameće jeste – hoće li Đoković moći da nastupa bez vakcine i na drugim turnirima?

Novak Đoković stigao je juče u Beograd. Tačka na australijsku sagu stavljena je sa sletanjem aviona na aerodrom u Surčin, a nakon iskrcavanja prvi teniser sveta zaobišao je novinarske ekipe i uputio se u nepoznatom pravcu. Đoković kaže da neće davati izjave do kraja Australijan opena.

Teniska asocijacija Australije sada najavljuje reviziju čitavog procesa. Doduše, ime prvog reketa sveta – ne spominju.

“Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao i svake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje”, naveli su iz australijske teniske asocijacije.

Nakon Melburna, pod znak pitanja stavljeni su i naredni turniri. Francuska je već objavila da će za učešće na sportskim događajima biti neophodna vakcinacija, što znači da će to biti uslov i za Rolan Garos. Slično je i sa poslednjim grend slemom u godini, US openom.

Oglasili su se i iz Vimbldona i istakli da je još uvek rano govoriti da li će vakcinacija biti obavezan uslov za nastup, ali s obzirom na situaciju u Velikoj Britaniji nije mnogo verovatno da će na najprestižnijem teniskom takmičenju važiti drugačija pravila.

Jasno je da je pred Novakom sada izbor – da ostane pri stavu da nije za imunizaciju ili da prihvati kompromis i zarad karijere prihvati vakcinu.

– Definitivno su pred Đokovicem neke jako teške odluke koje treba da donese. Možda to znači i njegovo okončanje igranja tenisa – navodi novinar Sport kluba Ivan Govedarica.

Flavija Peneta, šampionka US opena iz 2015. godine ne veruje da će sav ovaj pritisak uzdrmati Đokovićeva uverenja iako i ona sama smatra da bi mu bilo pametnije da se vakciniše.

Oglasio se i jedan od favorita za osvajanje Australijan opena Aleksandar Zverev koji kaže da je sve moralo da bude mnogo jasnije od početka i da mu je posebno žao zbog toga kako ceo svet sada govori o Đokoviću.

9 COMMENTS

  1. Nece sad ce svecki mocnici dobiti snaznu poruku iz Australije da mu zabrane igranje dabi uspeli sebe da operu.

  2. Uzme potvrdu da je vakcinisan, sto je uradio Nadal i 50 % ostalih tenisera, odere ih i onda nakon nekoliko godina, kada mu budu priznali da je bio u pravu, i on njima prizna sta je uradio i jos jedanput poentira.

  3. Nazalost, ja bi uzeo Reket i okacio ga na Zid.

    Najljepse ga ceka kod Kuce, Zena i Deca.

    Nole, nedaj zdravlje i svoje!!!

  4. ja mislim da novak moze da tuzi austrijalian open i zatrazi naknadu stete koju je pretrpio
    niko nemoze i nesmije da prisili osobu da se vakcinise jer misli da je vakcina neki lijek obicno dubre
    ljudi se razbolevaju vise na neki sedestiv mentalni nacin nego od nekog virusa
    ti testovi koji se vrse garantujem vise od50% falsifikat ajde da podignemo brojke da ih poplasimo
    to je majmunska posla

  5. Ja bih mu savetovao da javno uzme specijalnu vakcinu. Ja nikad nisam imao gripu ali sam pio casu sumadijskog caja tri dana pre gripe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here