EPA/Valdrin Xhemaj
Ivica Dačić i Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje snažnu, jaku i otvorenu Vladu, da je potrebno jedinstvo, kao i da “Ivica Dačić neće biti premijer” i da je generalno protiv koalicije sa SPS.

– Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS, mislim da se mnogi kače na leđa SNS i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije – rekla je Mihajlović.

Pravo na slavlje, kako kaže ona, ima samo predsednik Aleksandar Vučić, jer je napravio istorijski rezultat.

– Dva puta pobediti u prvom krugu na direktnim izborima, i to sa većim brojem glasova drugi put je istorijski rezultat – navela je Mihajlović.

“Mnoge stranke zloupotrebile osećaj prijateljstva sa Rusijom”

– Bila sam na lokalu, obilazila Srbiju, i mislim da bismo mi kao stranka trebalo da razgovaramo da vidimo šta se desilo. Mislim da smo mogli mnogo bolje, pre svega kada je reč o rezultatima na parlamentarnim i beogradskim izborima. I dalje smo najjača stranka u Skupštini, ali želeli smo više i trebalo bi da razgovaramo da vidimo gde smo grešili i kakvu su nam poruku poslali građani – rekla je ona.

Potpredsednica Vlade takođe je rekla da su mnoge stranke na izborima zloupotrebile krizu u Ukrajini.

– Mnoge stranke su zloupotrebile osećaj građana Srbije u odnosu na prijateljstvo sa Rusijom. Dok smo mi trpeli udarce političkih protivnika, dok su nas napadali i dok smo se borili, neki su gledali sa strane – smatra Mihajlović.

Što se tiče SPS, oni se, kako je rekla, raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu.

– Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju. Za SNS je bilo jednostavnije da ne donosimo nikakvu odluku u vezi sa ratom u Ukrajini i bolje bismo prošli, ali gledali smo interes države, a ne stranke – zaključila je Zorana Mihajlović.

6 COMMENTS

  1. “ali gledali smo interes države, a ne stranke”.
    Zorana, na ovo ne iznosim moje misljenje nego uverenje da bi vas narod “izbrisao” u toku jednog dana,
    da ste “gledali” interes stranke.
    posto po tvojoj izjavi ispada da je drukciji od narodnog.
    Da nemam osnovano uverenje – mozes proveriti:
    “pogledajte” naknadno “interes stranke” pa se korigujte i odmah ce videti gde ste.
    glumis politicarku a ne osecas vibraciju drzavne mase.

  2. Najispravniji potez koji Dačić može da napravi je da se distancira od SNS, prizna da je zamalo upropastio SPS koalicijom sa SNS-om, pa čak i da podnese ostavku. Ali i ako ne da ostavku, mudro je otkačiti SNS jer je to nenarodna profitna organizacija čije delovanje nema nikakve veze sa narodnim interesima što može da se vidi na svakom koraku. Životni standard opada, socijalno raslojavanje poprimilo je nazapamćene razmere, korupcija je opšteprihvaćeni trend, institucije urušene, samovolja i bahatost postaše vrlina a svi koji mogu, pobegoše iz Srbije.
    Očigledno, postignut je nekakav zakulisni dogovor sa Zapadom i ko zna šta se iza brda valja.

  3. Ha ha… ajd da vidimo i to, da ne napravite koaliciju sa SPS-om.
    Kada bi Vučić dobi većinu u prvom krugu? Nikada, da za njega nisu glasali i SPS glasači, nikada…!
    Daće bog, još malo svega dve godine a možda i manje na novim izborima, ovo je početak kraja, daće bog da tebi Zorana vidimo ledja.

  4. Zorana cilja fotelju presednice vlade.Dobro se zna ada je drugarica zorana tesno vezana za americku ambasadu.Njene ambicije su velike.Ona cisti sebi put tamo gde ne sme da pripada.Dacic je ucinio mnogo i kao presednik vlade i .Koliko je drzava povuklo priznanje Kosova.Gde su rezultati ambiciozne Zorane

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here