EPA/Valdrin Xhemaj
Edi Rama

Srbija ne ide ka Rusiji. Pre, što je čudno, stala je na stranu Zapada u osudi ruske agresije na Generalnoj skupštini UN. Veoma je dobar znak da je Srbija tri puta glasala protiv Rusije, izjavio je albanski premijer Edi Rama za nemački “Velt”.

– Region je ranjiv jer je ruski uticaj veoma jak, ne u Albaniji, već u Bosni, Crnoj Gori i posebno u Srbiji. Srbija ne ide ka Rusiji. Pre, što je čudno, stala je na stranu Zapada u osudi ruske agresije na Generalnoj skupštini UN. Veoma je dobar znak da je Srbija tri puta glasala protiv Rusije. Da je Srbija uradila suprotno, to bi bio ozbiljan udarac našoj saradnji – rekao je Rama.

On je naveo i da u Albaniji trenutno nema preteranih problema s rastom cena namirnica za šta delimično može da zahvali i Srbiji.

– Postoji važan most prema Srbiji koja već godinama isporučuje žitarice albanskim preduzećima. Mi smo stvorili zalihe tako što smo našim uvoznicima dali garancije da neće upasti u probleme ako kupuju više nego što je to uobičajeno. Cene su doduše visoke ali ne možemo da govorimo o nekim eksplozijama – rekao je Rama.

Premijer Albanije rekao je i da Albanija ni u kom slučaju neće odustati od napora za članstvo u EU i da će zadržati zapadnu orijentaciju, kao i da bi Evropska unija bila sigurnija i jača sa zemljama Zapadnog Balkana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here