EPA/Filip Singer
Premijer Albanije Edi Rama

Bivši poslanik Demokratskog saveza Kosova Adem Saljihaj naveo je da albanski premijer Edi Rama rezolucijom protiv izveštaja Dika Martija i Specijalnog suda želi da vrati Hašima Tačija na političku scenu na Kosovu.

Prema njegovim rečima, Rezolucija protiv Izveštaja Dika Martija ne bi trebalo da se donosi bez konsultacija sa Kosovom.

 

– Postupci Edija Rame u poslednje vreme su veoma čudni i teško razumljivi, iz prostog razloga što smo navikli da Ramu vidimo na strani Vučića, kako brani Srbiju. Šta se sada dešava, šta znači sva ova patriotska retorika protiv izveštaja Dika Martija i Rezolucije Saveta Evrope koja je naterala Kosovo da formira Specijalni sud? Šta znači patriotizam Edija Rame, kada u kontinuitetu ima jezik mržnje i prezira prema Kosovu i neobjašnjivog divljenja i razumevanja za Srbe i Srbiju – naveo je Saljihaj.

On smatra da Rama insistira na Rezoluciji o izveštaju Dika Martija kako bi uspeo da izvuče Hašima Tačija iz zatvora u vrati ga na političku scenu.

– Sva ova patriotska retorika i ova njegova igra mogu imati samo jedan cilj – izbaviti Tačija iz zatvora. Ne može biti druge svrhe. A razlog zašto želi da izvuče Tačija iz zatvora je da ga trijumfalno vrati na političku scenu Kosova. Poslednji cilj je nastavak srpskog projekta ostavljenog na pola za rasparčavanje Kosova i njegovog nestanka kao države. Dakle, nijedan drugi razlog ne gura Edija Ramu da vodi tako veliki rat, navodno da bi pomogao Kosovu. Kosovo, ali čak ni albanski narod u celini, nikada nisu imali čoveka tako beskrupuloznog kao Edi Rama. I sumnjam da će ih ikada biti. On je pronašao način da Tačija izvuče iz zatvora, tako što je sponzorisao rezoluciju protiv izveštaja Dika Martija, čemu, naravno, niko ne može da se suprotstavi, jer je izveštaj Dika Martija bio i ostao antialbanski i imao je za cilj da nanese štetu Kosovu – dodao je Saljihaj.

Prema njegovim rečima, Rama se o rezoluciji nije konstatovao sa Kosovom jer “nikada nije bio prijatelj Kosova”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here