commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Šef Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafi izjavio je da su dobili podršku SAD da će pitanje “preševske doline” biti uzeto u razmatranje, i istakao da bez ovog rešenja neće doći ni do normalizacije odnosa Srbije i Kosova.

– Bili smo u Stejt departmentu i Kapitol Hilu, sastali smo se i sa Eskobarom i sa nekoliko važnih senatora i kongresmena jer smatramo da bi pitanje doline trebalo da bude deo dnevnog reda. Ako pogledamo istorijske okolnosti, SAD su bile glavni pokretač prava i sloboda Albanaca – rekao je Mustafi.

Mustafi smatra da ako se pitanje doline ne reši, neće biti normalizacije odnosa i trajnog mira između Beograda i Prištine.

– Dobili smo izuzetnu podršku od Stejt departmenta i u procesu smo preduzimanja daljih koraka, istovremeno smo u koordinaciji za mogućnost zastupanja u institucijama EU. Ne verujem da se može postići trajni mir i da može doći do normalizacije odnosa, a da pitanje preševske doline ne bude deo sporazuma – dodao je Mustafi

2 COMMENTS

  1. Šta radi srpska policija ??? Hapsi li ove separatiste to pljuju Srbiju po belom svetu, a u Srbiji dobijaju sve privilegije ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here