Lična arhiva
Drže se zajedno: Mališani porodice Barbu

Samohrana majka Vuka Barbu, iz Mramorka kod Kovina, kojoj su naši čitaoci obezbedili krov nad glavom, volela bi da blizancima Dijani i Davoru (14) i Savi (8), koji je bolestan, omogući koliko-toliko normalan život. Brige je more jer Sava mora da nastavi lečenje, a ne zna kako da blizanci, kao i njihovi vršnjaci, sa radošću proslave malu maturu. Ovih dana nam se ponovo javila i zamolila dobre ljude za pomoć.

– Nažalost, prinuđena sam da molim one koji su mi mnogo pomogli da to učine još jednom. Para nemam, a Savu, kome je još kao bebi odstranjen tumor na mozgu, moram da vodim na lekarski pregled u Beograd – priča Vuka koja odlaže svoju operaciju jer ne može da ostavi bolesno dete.

Starije dvoje dece se raduje završetku osmog razreda. Voleli bi da kao i druga deca obuku nešto novo za dan proslave, ali nema novca da im kupi.

– Savi su potrebni lekovi, to je prioritet, a gledam i da Dijana i Davor ne odu u staroj garderobi i da ne budu tužni na proslavu mature – priča ona.

Brige je more jer već razmišlja kako decu upisati u mašinsku školu u Pančevu u koju žele da idu od jeseni. Treba im novca za put, za užinu…

– Nemam, sekiram se, a plašim se da se da ne padnem u krevet jer ne znam ko bi se brinuo o mojoj deci – pita se požrtvovana majka.

Krov prokišnjava, što je dodatni problem na svu muku koju već ima.

– Ne bih molila za pomoć da nije hitno. Nemam više kome da se obratim osim dobrim ljudima u dijaspori koji su uvek imali razumevanja za mene i moju decu – jada se Vuka Barbu.

Kontakt

Naši plemeniti čitaoci koji žele da pomognu Vuki Barbu mogu stupiti s njom u kontakt putem telefona: +381 60 300 64 02 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći. Pomoć iz Srbije, mogu uputiti i na njen račun otvoren u Direktnoj banci na broj:

150-5501001921999-58, a adresa je Svetozara Markovića, Mramorak. Na usluzi je kao i uvek i Redakcija “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here