Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 21.02.2014.
12:20 >> 15:36h
Vestionline, Beta A

Potpisan sporazum, biće izbora

Lideri ukrajinske opozicije i predsednik Viktor Janukovič potpisali su u Kijevu sporazum o smirivanju krize u zemlji, javljaju svetski mediji. Janukovič je ranije danas objavio je da je postignut sporazum o smirivanju krize sa opozicijom i predstavnicima EU i rekao da će biti održani prevremeni predsednički izbore, formirana vlada nacionalnog jedinstva i sprovedena ustavna reforma.

Janukovič obećao i sprovođenje ustavnih reformi kojima će se smanjiti ovlašećanja predsednika, što je bio jedan od ključnih zahteva demonstranata
 

Janukovič je obećao i sprovođenje ustavnih reformi kojima će se smanjiti ovlašećanja predsednika, što je bio jedan od ključnih zahteva demonstranata.

"Pokrećem proceduru povratka na Ustav iz 2004", što umanjuje ovlašćenja predsednika u korist vlade i parlamenta, kao i osnivanje "vlade nacionalnog jedinstva".

Opozicija je, međutim, zatražila da sadašnji ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko ne bude u prelaznoj vladi, a da generalni tužilac Viktor Pšonka bude smenjen, rekao je nešto ranije jedan od glavnih lidera opozicije Oleg Tjagnibok.

Sporazum je potpisan nakon tromesečnih demonstracija koje su ove nedelje eskalirale u

Pročitajte i:

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!
* "U Ukrajini izgleda počeo građanski rat"

žestoke sukobe policije i demonstranata u kojima je od utorka poginulo između 77 i 101 osoba, a na stotine povređeno.

Evropska unija odlučila je u četvrtak da hitno uvede sankcije odgovornima za nasilje u Ukrajini, između ostalog, zamrzavanjem imovine i zabranom izdavanja viza, i poručila da najodogvornijeg za sadašnju situaciju smatra Janukoviča.

Kako navode svetski mediji, danas je na ulicama Kijeva relativno mirno

POVEZANE VESTI

Petak 21.02.2014. 12:45
Opozicija nece prihvatiti izbore,jer znaju da ce izgubiti izbore.Jedini put da zauzmu vlas je ovaj,nasilan...znaci rat je neizbezan.Janukovic je "popustio ",samo pokazuje ko je demokrat a ko nasilan.Opozicija zajedno sa zapadom nacice se u mat poziciji.
Petak 21.02.2014. 13:02
Тако је то када државу воде неспособни политичари.Прва грешка је била обелодањивање да Украјина неће у ЕУ.То је требала бити тајна.Друга грешка је што нису у старту растурили демонстранте јер нису добили дозволу за одржавање.Јанукович попушта пред захтевима мањине-опозиције што даје за право свим будућим опозиционим странкама да на овакав начин руше власт.
Petak 21.02.2014. 13:48
Sto se brinete oko ukrajine? Imamo mi nase probleme.ove izdajnike koji ce sve da prodaju i uniste, ni voda nece biti nasa ako nastave da vladaju..jbo janukovica i ong kretena klicka, brinem se samo za Srbiju...penzioneri su zlo, glasaju vepra crvenog...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online