EPA-EFE
Angela Merkel i Hašim Tači (Foto: Arhiva)

Potpredsednik kosovske vlade Haki Abazi izjavio je danas da je tokom jučerašnjeg telefonskog razgovora kosovskog premijera Aljbina Kurtija sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ona podržala odluke kosovske vlade.

Abazi je objavio dokument sa odlukom Vlade Kosova o novim merama za zaštitu i sprečavanje širenja koronavirusa ocenivši da je vlada donela odluku o povećanju discipline i ne ugrožavajući građane.

– Da budemo jasni, sinoć je Vlada Republike Kosovo odlučila da poveća disciplinu, a ne da ugrozi građane i da umanji mogućnost zaraze i širenja virusa Covid-19. To je glavna briga Kurtijeve vlade. Štaviše, nemačka kancelarka je pozdravila i podržala odluke Vlade Kosova i direktno razgovarala sa premijerom Kurtijem – poručio je Abazi.

On je istakao da su se ovoj odluci usprotivile, kako je rekao, samo dve osobe – Hašim Tači i Isa Mustafa.

– Nisu bili zabrinuti zbog takse, već kako uticati na zaustavljanje rada Kurtijeve vlade. Predsednik Tači je sinoć počinio krivično delo i ovo nije prvi put. On je pozvao policiju da ne poštuje odluke vlade. Na osnovu kog  zakona ili ustava je u pravu – zapitao je Abazi.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here