EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas za B92 da će srpski teniser Novak Đoković dobiti počasni pasoš Crne Gore.

Počasni pasoš Crne Gore dobio je i proslavljeni košarkaš Vlade Divac, a Abazović je sada otkrio da taj pasoš planira da dâ i Novaku Đokoviću.

– Mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem. Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, ima li šta lepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodeljena mišljenja. Oko kojih je lako animirati druge da slede njihov primer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomaže da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, da prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemlji iz koje potiču – rekao je Abazović.

On je dodao da gaji veliko poštovanje prema Đokoviću i njegovoj porodici.

– Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lep način. U kontaktu smo, sreli smo se i u polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter, tada sam ja bio… imao sam više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvek da pobedi u svemu. Ali, generalno, lično bih voleo, ako je to i njegova želja. Naravno, ovde nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako dobrodošao – rekao je Abazović.

6 COMMENTS

  1. Jaa stvar.Treba vam malo popularnosti.To je licemerje da bi dokazali da je ne progonite Srbe,Ne treba mu pasos od Crnogoraca,koji su izdali KiM i koji progone Srbe i koji su lazno usli u NATO.NOVAK noje ponikao i stvoreb vasom pomoci.Ne Hvala

  2. Mislim čemu sve ovo …Braća i sestre smo, čemu onda sve to dodatno intimiziranje političara sa poznatim ličnostima .Čuj mnogo mu draga porodica Đoković 😂.Dragi su vam politički poeni i novac tih ljudi,pusti me šuplje priče niko se više ne zakopčava na leđa

  3. kada povucete priznanje siptarima deo srbije, mozda cu ponovo doci na kratko u CG. Dotle ste nepostojeci narod i drzava.

  4. Ja mislim da bi Abazović trebao da uzme srpsko državljanstvo i da se odseli iz Crne Gore a da nam ne treba Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here