EPA
Dritan Abazović

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić među tri najbolja političara u Crnoj Gori iako, kako je naglasio, nemaju iste vrednosne stavove.

– U složenim situacijama napravi neke interesantne poteze, to jako cenim – rekao je Abazović.

On je naglasio da je interes vlade da predsednički izbori proteknu mirno.

– I da onda Crna Gora dobije novog predsednika. Važno je da to ne bude Milo Đukanović –  ponovio je Abazović.

On smatra da se crnogorski nacionalizam pojavio nakon što je pao DPS i da iza svakog nacionalizma na Balkanu stoji korupcija.

– Crnogorski nacionalizam se pojavio nakon što je pao DPS. Osuđujem svaki nacionalizam, to je instrument za homogenizaciju ljudi. Osuđujem svaki nacionalizam – kazao je Abazović.

Upitan da prokomentariše izjavu ministarke spoljnih poslova Slovenije Tanje Fajon, koja je rekla da je Crna Gora postala rak rana evropskih integracija, Abazović je rekao da je u pitanju izjava koja je prejaka.

– Znate i tamo se ljudi trude da se politički pozicioniraju. To nije ništa nelegitimno – kazao je Abazović.

Abazović je ocenio i da je pravo pitanje kome nije odgovaralo što se nije desilo to da pitanje EU integracija bude završeno.

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je ranije da u tom savezu ne razmatraju opciju nestranačkog predsedničkog kandidata i dodao da je Andrija Mandić potencijalni kandidat na predsedničkim izborima 19. marta.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here