Kosovo online
Dritan Abazović

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović istakao je da je realno da dođe do konačnog sporazuma sa priznanjem između Kosova i Srbije.

– Realnost je konačni dogovor sa priznanjem, ali je upitno kako će se to postići i koliko će vremena proći do postizanja dogovora. Što manje vremena, to bolje. Vidimo u medijima i iz kontakata sa međunarodnim ljudima, normalno i sa predstavnicima obe strane, šta je na stolu. Sastao sam se i sa premijerom Kosova u Skoplju, sreo sam se i sa predsednikom Srbije i više sam nego siguran da ova forma može biti veliki korak napred ka međunarodnom sporazumu – rekao je Abazović.

Kako je dodao, Kosovu je potrebno međunarodno priznanje i integracija u međunarodne organizacije.

– I relaksirati pitanje sa Srbijom. S druge strane, normalno bi trebalo dati neka viša prava srpskoj zajednici na Kosovu. Ja to ne vidim kao problem, to nije nešto što ne postoji u drugim zemljama, ali mislim da treba napraviti minimalan kompromis i ići ka zaključku za koji verujem da bi bio uspešan – kazao je Abazović.

Abazović koji boravi u poseti Kosovu, sastaće se danas u 9 časova sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem sa kojim će, kako je najavljeno, potpisati sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Nakon sastanka najavljena je konferencija za novinare.

7 COMMENTS

  1. Дритане гледај ти своју кућу и савете дели својима !

  2. Ta ista prava koji tražete za srbe onda bi trebalo dati i albancima u preševskoj dolini.
    Srpska manjina na kosovu imaju više prava nego bilo koja manjina u svetu,
    Zamislite imaju 10 zagarantovano mesta u parlamentu, njihov jezik je službeni jezik na kosovu gde god idu iako ih nema više nego 3 procenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here