Adam i ja smo sada još jači!

0

Za srpskom teniskom zvezdom Anom Ivanović i njenim dečkom, golferom Adamom Skotom, ostaje jedna teška godina. Ali, ako je verovati Aninoj izjavi za melburnski "Herald san", zahvaljujući međusobnom razumevanju njih dvoje uspeli su da prevaziđu sve teškoće i uvereni su da će jači ući u narednu godinu.

Sredinom prošle godine (tokom Rolan Garosa) Ana je bila na prvom mestu WTA liste, a nakon što je u oktobru odlučila da ode na odmor, kraj 2009. je dočekala čak na 21. mestu. U Australiji boravi već duže od mesec dana, najpre je pratila Adama na dva golf turnira, između ostalog na Otvorenom prvenstvu Australije održanom u Golf klubu NSNj-a, gde je ranije ovog meseca on zabležio pobedu. Istovremeno, Ana se pripremala u Kvinslendu za predstojeći turnir u Brizbejnu, zakazan za početak januara.

 

U intervjuu za za "Herald san" Ana je prvi put govorila o svom odnosu sa Adamom (upoznali su se u Nusi prošlog leta, tokom obaveza koje su imali prema zajedničkom sponzoru "Roleksu") i naglasila da ih je sve što se događalo, zahvaljujući međusobnom razumevanju tokom jedne od najtežih godina u njihovim karijerama – učinilo još jačim.

"Oboje smo imali tešku godinu. Sticajem okolnosti, to se dogodilo u isto vreme", kaže Ana, koja se poslednje tri nedelje priprema na Sanšajn Kostu za WTA turnir u Brizbejnu.

 

"Naravno, kao profesionalni sportisti svesni smo činjenice da dođe i vreme kada stvari ne idu onako kao što je planirano. Međutim, najvažnije je da smo zajedno u ovome i da smo pomogli jedno drugome međusobnom podrškom i razumevanjem. Sve što nam se dogodilo ojačalo nas je i sada smo mnogo spremniji za iskušenja koja nam donosi naredna godina", rekla je Ana.

U Brizbejnu će Ana moći da proveri svoju formu posle četiri meseca odsustvovanja sa terena. Očekuje se da će Skot biti na tribinama, kako bi podržao Anu u pokušaju da se vrati u teniski vrh.

Na Sanšajn Kostu, inače, Ana radi sa kondicionim trenerom Markom Mekgratom i Svenom Gruneveldom, uz čiju je pomoć prošle godine došla do titule u Rolan Garosu.

 

"Veoma sam motivisana i posle produženog odmora koji sam imala, veoma sam uzbuđena pred novu sezonu i zbog svoje forme. Sa Svenom sam radila, uz manje prekide, više od tri godine. On me poznaje i kako najbolje mogu da igram, određeno vreme radimo na nekim tehničkim oblastima koje moram da poboljšam, kao što je, na primer, bekhend", objasnila je Ana.
 

Uživa na plaži

Kao i tokom svakog boravka u Australiji, Ana slobodno vreme iskoristi na omiljenoj plaži.
"Uživam u trčanju kroz nacionalni park Nusa. Ipak, najviše uživam u odlasku na plažu. Naravno, iz zabave sam surfovala sam nekoliko puta. Ipak, na plaži nisam trenirala", rekla je Ana u izjavi za "Herad san".

Brizbejn čeka Kuznjecovu i Voznijacki

Ana Ivanović je određena za trećeg nosioca turnira u Brizbejnu. Iako je organizator turnira Stiv Ajels upitio poziv i dvema teniserkama plasiranim među pet najboljih, Ruskinji Svetlani Kuznjecovoj i Dankinji Karolini Voznijacki, one još nisu potvrdile svoje učešće, ali im je ostavljen rok da to urade dva dana do početka, 3. januara. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here