Adem Hodža: Odbili su nas zbog Jugoslavije

0

Adem Hodža iz Jedinstvene unije Goranaca
 

Kako sve ovo komentariše Adem Hodža iz JUG-a?
– Nemam reči, ovo je nečuveno. Predsednica CIK-a Valjdete Daka kaže da JUG mnogo asocira na Jugoslaviju. Dostavio sam sve za registraciju i rečeno mi je da ispunjavam uslove. Kada su me odbili, nisu mi dali nikakvo zvanično rešenje. Ne žele čak ni da razgovaraju sa mnom. Ako raspišu izbore u narednih mesec, dva, nećemo moći da učestvujemo.

Šta ćete uraditi?

– Iskoristiću sve pravne mogućnosti i žaliću se, prvo CIK-u, a potom i svim međunarodnim organizacijama, ambasadama i drugima koje mogu da pomognu.

Je li to udar na goransku zajednicu?
– Svi znaju da smo na Kosovu i da imao pravo da se politički organizujemo. Sakupili smo 1600 potpisa, na poslednjim izborima ljudi su pokazali da su za nas i pobedili smo. Bilo sam nosilac Jedinstvene goranske liste, našim glasačima smo obećali da ćemo napraviti stranku i da ćemo predstavljati Gorance u pravom svetlu.

Na tim izborima podržala vas je Kancelarija za KiM Vlade Srbije, je li to razlog za takav odnos prema vama?
– Oštećen ima pravo u sumnja na sve dok se ne dokaže suprotno. Ovo što se dogodilo je nečuveno jer Goranci ne smetaju nikome.

Jedino je predstavnik Srba glasao za registraciju vaše stranke?
– Na jedan način to je bilo orkestrirano. I Aškalije i Bošnjaci su tu, ali nas nisu podržali. Smetamo jer smo drugačiji. Ako gledamo evropske vrednosti, prvi stav je bogatstvo različitosti, ako smetamo zato što smo različiti, ne znam šta drugo da kažem, osim – hvala im!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here