Mitropolija crnogorsko-primorska
Mitropolit Joanikije

“Administracija Donalda Trampa odigrala je značajnu ulogu u puštanju na slobodu vladike Joanikija i sveštenika”, kaže član Demokratskog fronta Milan Knežević.

On dodaje da to predstavlja pozitivan i kontinuirani trend u njihovoj politici na Balkanu, dok je za razliku od njih EU toliko iscrpljena i oslabljena svojim narastajućim protivrečnostima, da je u narednom periodu očekuju velika preispitivanja i neophodni restart.

– Plašim se da je EU izgubila trku na Balkanu sa SAD, Rusijom i Kinom, i da nakon okončanja pandemije koronavirusa u geopolitičkoj areni više ništa neće biti isto – istakao je on u intervjuu za portal In4s.

Govoreći o vladiki Joanikiju, Knežević tvrdi da je vladika postao simbol otpora antipravoslavnom Zakonu o slobodi veroispovesti i ne isključuje mogućnost da će oni koji su jednom pokušali atentat na njega ovaj zločinački naum želeti da ponove.

– Ipak, žrtva koju podnosi vladika Joanikije samo je hod pastirskom stazom podvižništva, jer kako jednom kaza mitropolit Amfilohije, i Hrist je bio u zatvoru – zaključio je Knežević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here