Tanjug/AP
Karlos Alkaras

Najbolji španski teniser Karlos Alkaras zbog povrede skočnog zgloba morao je da preda meč prvog kola u Rio de Žaneiru protiv Tijaga Monteira.

On je zapravo odigrao samo dva poena u ovom meču, a onda je morao da se povuče jer je povredio zglob. Nezgodno je stao i izvrnuo ga, probao je da nastavi, ali se na snimku videlo da je zglob odmah otekao, pa je Španac bio prinuđen da odustane.

Dalje je prošao 117. igrač sveta Tijago Monteiro koji je kao domaći igrač dobio specijalnu pozivnicu za turnir i sada će brazilska publika gledati dva svoja igrača u drugom meču. On će se sastati sa Felipeom Meliženijem Alvešom koji je 153. na listi.

Situacija na ATP listi je sada takva da je Alkaras izgubio dodatnih 300 bodova, jer je u Riju branio finale od prošle sezone i zaostajaće preko 1.000 poena za Novakom Đokovićem. Srpski teniser ima 9.855 bodova, a mladi Španac će posle ovog turnira imati 8.805. Iza njih je Janik Siner sa 8.270, Danil Medvedev ima 8.015, a svi ostali su van trke za vrh.

Posle meča Alkaras je govorio o povredi.

– Još uvek ne znam ništa, to je istina. Sutra ću da se testiram da vidim da li nešto ozbiljno ili ne. Fizioterapeut mi je rekao da ne misli da je bilo šta ozbiljno. Bilo je loše jer sam se osećao loše, to je bio prvi utisak. Osećao sam bol kada sam pao, pa mi je bilo teško da nastavim meč. Fizioterapeut mi je rekao da odigram par gemova i da vidim kako se osećam. Nisam mogao da se krećem dobro i zato sam izabrao da predam meč – naveo je Karlos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here