pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na ruskoj planini Altaj, u Sibiru, šamani će pokušati da smire virus koronu, saopštio je glavni altajski šaman Akaj Kine.

– Već sam vršio obred, nakon povratka iz Moskve u planine krajem marta, ali nisam hteo da pričam o tome. Uskoro ćemo opet krenuti u planine tim povodom. Čekamo mesečevu menu – obred zavisi od smene prirodnih ciklusa i čim dođe pravi trenutak, mi ćemo otići – rekao je Kine.

Po njegovim rečima, obred će trajati oko dva sata. On je specifičan po tome što „neće isterivati virus“, već ga „smirivati“.

– Mi ne vršimo obred kako bismo se zaštitili od korone. Korona je živ organizam i treba je poštovati. Agresivna ljudska priroda ga je stvorila. Mi se loše ponašamo, kada bežimo od nje – naglasio je on.

– Mi se ne borimo protiv pandemije. Obred je znak poštovanja. Treba da prihvatimo virus kao lekciju. Mislim da poštovanje virusa i štiti Republiku Altaj od njega. Treba koronu smiriti, da se vrati u prirodu odakle je i došla – zaključio je Kine.

U ruskoj Republici Altaj danas je otkriven tek prvi slučaj virusa korone, dok je u celoj Rusiji broj inficiranih dostigao 28.000 ljudi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here