EPA
Dora Bakojani

Bivši grčki premijer Antonis Samaras u petak je, na predstavljanju knjige Janisa Haralambidisa “Građanski rat. Parakratos i hunta”, oštro napao izvestiteljku za prijem Kosova u Savet Evrope Doru Bakojani, ističući da ona ne predstavlja Grčku.

– Ove godine obeležava se 50 godina od turske invazije Kipra. Pet decenija okupacije Republike Kipar, 50 godina moderne grčke tragedije bez kraja. I pitam se: zašto grčka vlada nije preduzela, kako treba, međunarodne inicijative za obeležavanje ove traumatične godišnjice? Cela godina treba da bude posvećena promovisanju kiparske tragedije. To je internacionalizacija – poručio je Samaras, dodajući da je nečuveno ono što se nedavno dogodilo sa izveštajem o Kosovu.

Naglasio je da taj izveštaj Dore Bakojani ne predstavlja Grčku i helenizam.

Samaras je istakao da bi Grčka pre trebalo da se bavi obeležavanjem 50. godišnjice turske invazije na Kipar umesto uvlačenjem helenizma u opasne puteve, kao sa rezolucijom o Kosovu.

Inače Bakojani je, predstavljajući svoj izveštaj, naglasila da se njime ne stvara presedan za Kipar.

12 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

    • Ajde ne lupaj. Kinezi imaju najvise americkih dolara.
      Taj tvoj zapad koji nas je bombardovao 1999.god.nam ne treba. Taj tvoj zapad koji je oteo Kosovo i Metohiju, okupirao ga i dao na uoravljanje Albancima nam ne treba. Taj tvoj zapad koji je unistio Jugoslaviju, izazvao gradjanski rat..nam ne treba. Taj tvoj zapad prepun lazi i obmana, neistina i licemestva nam ne treba. Treba nam onaj zapad pd pre 30 godina, koji je imao u sebi pravdu i moralne vrednosti. Takav zapad mi hocemo. Ne zapad u kome duboka drzava i gej populacija vodi ovaj svet, unistavajuci porodicu, domovinu i mir zarad novca. Unistili su nam fabrike, uvodili ekonomske sankcije..sve cinili da nas uniste i poslednje da nam zalepe etiketu genocida. Takav zapad nam ne treba. Tebi ako se svidja, kupi kartu u jednom pravci jer takav kakav si ni nama ne trebas.

    • A što ne bismo bili svoji na svom. Što se moramo priklanjati i zapadu i istoku. Da bi bili na zapadu treba da se odreknemo sebe i svoih nacionalnih interesa. Na zapadu možeš biti vazal i ispunjavati njihove interese zanemariti sebe. To nema nikakve veze sa demokratiom i voljom naroda. Miki sretan ti put na zapad i Nato front u Ukrajinu.

  2. A koga predstavlja, moju babu.Sramota Srbi vas vade iz problema godinama a vi tako.Ko ce vam vise doci na more, sad ko je uplatio ali iduce godine cekajte Nemce i ostalu Evropsku bagru neka vas oni vade iz bule.

      • A KO IDE IOSIM SRBA I RUSA U GRCKU I CRNU GORU IZ SRBIJE SVAKE GODINE SKORO MILION TURISTA IDE IZ SRBIJE U GRCKU I CRNU GORU TREBA STO PIRATI SVE UPLASTE

  3. И ОСТАЛИ ГРЦИ ИЛИ ГЛАСАЈУ ЗА
    ИЛИ СУ УЗДРЖАНИ
    ШТО ЈЕ ИСТО

  4. Ljudi, da li vam je poznato da Dora Bakojani jeste Grkinja sestra Micotakisa ali je udata za šiptara (Bakojani). Ne govori li vam to nešto?

  5. TA ZENA BAKO JAMI JE IZ GRCKE SAD CE DA VIDIMO KAKO CE DA SE GLASA U SAVETU MINISTRI SIGURNO CE DA GLASAJU ZA TREBA SVI KOJI IDU U GRCKU DA SE PITAJU DA LI SU NAM PRIJATELJI KAO STO NEKO KAZE.NETREBA DA SE IDE NA MORE U GRCKU I U CRNU GORU NEKA IM IDE ALBANCI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here