Akcija se nastavlja

0

Naš dopisnik bio je na sabirnom punktu u Gosauu, a glavni organizator akcije bila je Slavica Hagen sa ćerkama Tanjom i Kasandrom.

 

Žurba: Utovar humanitarne pomoći

 

Najviše je sakupljeno polovne odeće i obuće, higijenske robe, ali i životne namirnice. Kako smo saznali, posle prve pošiljke nastavlja se dalje humanitarna akcija skupljanja prehrambenih artikala.

– Čim se dogodila ova katastrofa u Srbiji, dogovorila sam se sa ćerkama Tanjom i Kasandrom da počnemo sa skupljanjem humanitarne pomoći. Ubrzo sam stupila u kontakt sa Zoranom Nikolićem, vlasnikom tranSPORTne firme Grga prevoz, koji mi je obećao da će da preveze humanitarnu pomoć u Srbiju – kaže za "Vesti" Slavica Hagen, rodom iz Ćuprije, koja živi u Gosauu.

 

Sabirni punkt u Gosauu: Slavica Hagen, Toma Borogić, Kasandra Hagen i Tanja Radovanović
 

– Starija ćerka Tanja je pustila vest putem Fejsbuka svojim mušterijama, pošto je ona frizerka, da će početi sa skupljanjem humanitarne pomoći. Mlađa ćerka Kasandra je takođe obavestila svoje drugare i širila vest u školi i tako je počelo. Pomoć je stizala na našu kućnu adresu. U ovoj akciji su učestvovali i mnogi Švajcarci, Turci, Portugalci, Italijani i ljudi drugih nacionalnosti – kaže Slavica.

– Obezbedio sam šleper koji danas (petak) kreće u otadžbinu. Kamion će biti stacioniran u Jagodini i biće pozvani predsednici iz svih opština u tom kraju (Paraćin, Ćuprija, Svilajnac, Despotovac, Aleksandrovac i Jagodina), a roba će se deliti na jednake delove – kaže Zoran Nikolić, rodom iz Jagodine, koji živi u Oberglatu, kod Ciriha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here