Akcija “Svitac” za bezbednost prvaka

0

 

Ta kompanija je time započela veliku akciju unapređenja bezbednosti najmlađih učenika u saobraćaju koja će obuhvatiti prvake svih škola u Srbiji.

U prvoj akciji podele "svitaca“ prvacima u OŠ "Borislav Pekić" učestvovali su ministar prosvete Žarko Obradović, predštavnici MUP-a i svi direktori škola s područja opštine Novi Beograd.

Obradović je u obraćanju mališanima objasnio koliko je važno da koriste svetleće uređaje koje su dobili i zahvalio "Dunav osiguranju" na pokretanju ove velike i značajne akcije, koju su podržali ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova.

On je naveo da je reč o akciji koja obrazuje najmlađe učesnike u saobraćaju i povećava njihovu bezbednost na putavima. "Iako je u poslednjih godinu dana broj nesreća na našim putevima u kojima su stradala deca gotovo prepolovljen, vaspitavanjem najmlađih da ispravno postupaju u saobraćaju, još više ćemo smanjiti broj žrtava", naglasio je ministar.

On je prisutnim direktorima novobeogradskih škola podelio pakete sa svetlećim bedževima i naveo da bi iduće nedelje „svice“ trebalo da dobiju prvaci svih osnovnih škola u Beogradu, a do kraja prvog polugodišta ove školske godine i u svim školama Srbije.

Direktorka "Dunav osiguranja" Milenka Jezdimirović je navela da je ova kompanija obezbedila donaciju od preko 80.000 „svitaca“ jer su najmlađi ujedno i najugroženiji učesnici u saobraćaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here